Με αυτά και με αυτά τον τούμπαρε τον Μίκη ο Τσίπρας. Χθες νωρίς το πρωί, γύρω στις 10.30, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον μεγάλο συνθέτη στο σπίτι του στου Φιλοπάππου.

«Καλημέρα, είσαι καλά; Εσύ είσαι πολεμιστής και σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό» του είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την είσοδό του. «Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση» συνέχισε ο Πρωθυπουργός.

«Εσύ είσαι ο Πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος» του απάντησε ο Θεοδωράκης.

Κάπου εκεί νομίζω ότι διαλύθηκαν τα όποια σύννεφα είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, μετά την επιστολή που έστειλε ο Μίκης. Βέβαια, επέμενε να του αναλύσει την άποψή του γιατί έπρεπε να πούμε nein στους Γερμανούς.

Πάντως, ήταν και οι δύο πάρα πολύ ευχαριστημένοι μετά τη συνάντηση. Και όπως μου είπε ένα πουλάκι, τα όσα είπε ο Τσίπρας μπροστά στις κάμερες δεν αφορούσαν φυσικά το εμβληματικό πρόσωπο του Θεοδωράκη. Για άλλους χτυπούσε η καμπάνα. Για κάποιους που βρίσκονται πιο κοντά του και τώρα τελευταία γκρινιάζουν πολύ.