Μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου προχθές, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέστρεψε ποδαράτο στο γραφείο του στη Βουλή. Στην είσοδο όμως του Κοινοβουλίου έπεσε πάνω στους μαθητές από ένα σχολείο της Σητείας που είχαν έρθει εκπαιδευτική εκδρομή στον ναό της δημοκρατίας.

Οπως καταλαβαίνετε ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αντιστάθηκε σε μια κουβεντούλα με τους πιτσιρικάδες. Οχι μόνο γιατί γενικώς τα πάει καλά με τη νεολαία, αλλά επειδή ήταν και «πατριώτες» που λέμε. Με την ευρεία του όρου έννοια για να μην παρεξηγηθώ λόγω των διαφόρων ενδοκρητικών διαμαχών.

Πάντως, αρκετά παιδάκια ζήτησαν μια φωτογραφία μαζί του κι αυτός φυσικά δεν τους αντιστάθηκε. Εύλογο, επενδύει στο μέλλον μιας και σε μερικά χρόνια θα είναι κι αυτά ψηφοφόροι.

*** Ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Σεβαστουπόλεως τον πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαρβάν Εμίλ Τουμπασί. Ο επικεφαλής λοιπόν του Ποταμιού είπε στον πρεσβευτή ότι η γενιά του έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την ηγετική φυσιογνωμία του Γιάσερ Αραφάτ.

Και δεν το είπε στα πλαίσια της διπλωματικής ευγένειας. Για του λόγου το αληθές να σας αποκαλύψω ότι κι αυτός όταν ήταν πιτσιρικάς είχε στο δωμάτιό του φωτογραφία του παλαιστίνιου ηγέτη.