Tο ότι η Αλέκα Παπαρήγα ακούει τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί από μόνο του είδηση! Πάντως, παραλίγο να την πιάσει η καρδιά της με αυτό που άκουσε. Οχι από τα νεύρα, αλλά από τα γέλια.

Οπως μου είπε στενός συνεργάτης της, την ώρα που η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ κατευθυνόταν στη Βουλή είχε συντονισμένο το ραδιόφωνο στον σταθμό της Κουμουνδούρου.

Εκείνη την ώρα στο βήμα της Ολομέλειας ήταν ο Γιάννης Γκιόκας, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ. Ο 34χρονος βουλευτής, ο νεαρότερος της ΚΟ του Περισσού –έχει σημασία που το αναφέρω -, άσκησε σκληρή κριτική στα όσα νωρίτερα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Τότε, σύμφωνα με τον συνεργάτη της Αλέκας, ο παραγωγός του σταθμού ανέφερε ότι η επίθεση του βουλευτή του ΚΚΕ στη Βαλαβάνη οφείλεται στο γεγονός πως ο πρώτος ήταν γραμματέας της ΚΝΕ το 1989, εποχή που μεγάλο κομμάτι της Νεολαίας του ΚΚΕ έφυγε από το κόμμα, μαζί με ορισμένα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής όπως η Βαλαβάνη, άρα είχαν προηγούμενα.

Η Αλέκα τότε μέσα στα γέλια της αναφώνησε: «Αλίμονο, ποιος δεν θυμάται τον εννιάχρονο γραμματέα της ΚΝΕ». Για την ιστορία, γραμματέας της ΚΝΕ και πρωταγωνιστής στη διάσπασή της και στη δημιουργία του ΝΑΡ ήταν ο Γιώργος Γράψας, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια.