Σε θέση να αναγνωρίσει τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, είναι ο θρυλικός πρωταθλητής της Formula 1, Μίχαελ Σουμάχερ, όπως αποκάλυψε ένας φίλος του. Ο ίδιος ωστόσο είπε ότι ο Σούμι δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει.

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το σοβαρό ατύχημα που υπέστη o 45χρονος Γερμανός ενώ έκανε σκι στις Αλπεις, μαζί με τον γιο του.

Ο Φίλιπ Στράιφ, πρώην οδηγός της F1, είπε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ότι ίσως ο Σουμάχερ να καταφέρει κάποτε να ξαναπερπατήσει έστω με τη βοήθεια μπαστουνιών.

Η δήλωση αυτή του Στράιφ υπήρξε η πιο αισιόδοξη εκτίμηση για την κατάσταση του Σούμι εδώ και δύο μήνες – τον περασμένο Οκτώβριο ένας γιατρός στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Σουμάχερ, που υπέστη σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο ατύχημα στις Γαλλικές Αλπεις, έχει σημειώσει «κάποια πρόοδο».

Ο Στράιφ δήλωσε ότι ο φίλος του έχει προοδεύσει και αντιλαμβάνεται πράγματα γύρω του. «Αλλά δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει, επικοινωνεί μόνο με τα μάτια» προσέθεσε. «Εχει αρχίσει να αναγνωρίζει την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του, αλλά έχει ακόμα μεγάλα προβλήματα μνήμης».

Ο Στράιφ, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από ατύχημα στην πίστα το 1989, είναι από τους λίγους που επισκέφτηκαν τον Σουμάχερ τους έξι μήνες που νοσηλευόταν σε κατάσταση τεχνητού κώματος στην κλινική της Γκρενόμπλ. Ο Σούμι «ξύπνησε» από το κώμα τον Ιούνιο και μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο της Λωζάννης και μετά στο σπίτι του στη λίμνη της Γενεύης.

Ο Στράιφ είπε ότι οι πληροφορίες του για την κατάσταση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, έρχονται κυρίως από έναν γάλλο γιατρό και φίλο τον Ζεράρ Σειγιάν. Είπε πάντως ότι βρίσκεται σε επαφή και με τη σύζυγο του Σουμάχερ, Κορίνα.

«Μακροπρόθεσμα και ιδανικά, θα μπορέσει ίσως κάποτε να περπατήσει καθώς η σπονδυλική του στήλη δεν έχει υποστεί ζημιά. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις» υπογράμμισε ο Στράιφ.