Τρεις φάκελοι βρίσκονταν ανοικτοί πάνω στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ένας μετά τον άλλον έκλεισαν μέσα στις προηγούμενες τέσσερις ημέρες. Δυστυχώς για τους Ερυθρολεύκους, όλοι με την ένδειξη «failed» να αναγράφεται στο εξώφυλλό τους!

Για καθεμία από τις περιπτώσεις η αιτία είναι διαφορετική.

Στην περίπτωση του Πουλίδο, αίφνης οι Μεξικανοί εμφάνισαν συμβόλαιο έως το 2016 για τον επιθετικό της Τίγκρες και απαιτούν 7,5 εκατ. ευρώ. Ο Κρκιτς έλαβε σπουδαία προσφορά, προτίμησε όμως τη Στόουκ Σίτι και τέλος ο Ντουρμάζ, αν και είχε συμφωνήσει όταν ο Ολυμπιακός τα βρήκε και με την Γκεντσλερμπιρλιγκί, παρουσίασε νέες –υψηλότερες –απαιτήσεις. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ορίσει ένα (οικονομικό) ταβάνι για την απόκτηση του Σουηδού και δεν ήταν διατεθειμένοι να το τρυπήσουν…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ενώ υπολόγιζε ότι θα εμφανιζόταν στο International Champions Cup με τριπλέτα-φωτιά και ο Μίτσελ θα δοκίμαζε τα σχήματα που είχε στο μυαλό του, λίγο πριν από το τέλος του Ιουλίου αναζητά αριστερό χαφ-εξτρέμ (Ντουρμάζ) και δύο επιθετικούς («φουνταριστός» ο Πουλίδο και περιφερειακός ο Κρκιτς, που θα έπαιρνε κάποιες φορές τη θέση του Μεξικανού). Τρία δηλαδή βασικά κομμάτια στο παζλ της νέας ομάδας.

Χρόνος βεβαίως και υπάρχει, όμως σιγά σιγά μετρά αντίστροφα και ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί και μια περίοδο μονταρίσματος για να αποδώσει όσα θα προσδοκά ο ισπανός προπονητής και ο κόσμος του.

Ολα πλέον βρίσκονται στο… χέρι του Μίτσελ, ο οποίος καλείται στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται με τον Ολυμπιακό να βρει ποιοι θα είναι οι τρεις παίκτες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις, θα ταιριάζουν μεταξύ τους και θα δένουν στη χημεία της ομάδας. Ενδεχομένως να υποχρεωθεί να αλλάξει πλάνο και να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να προχωρήσει ο Ολυμπιακός αμέσως στις κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση…