Ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικάρντο με Red Bull, δύο γύρους πριν από το τέλος, πέρασε τον Ρόσμπεργκ και τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι του Μόντρεαλ, που χαρακτηρίστηκε από ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Ηταν η πρώτη νίκη στην καριέρα του Ρικιάρντο στην Φόρμουλα 1. Στη δεύτερη θέση, τερμάτισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με μία προβληματική Mercedes και στην τρίτη, ο άλλος οδηγός της Red Bull, ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ολα έδειχναν πως θα είχαμε πάλι μία μονομαχία των δύο οδηγών της Mercedes, του Νίκο Ρόσμπεργκ και του Λιούις Χάμιλτον. Κι οι δύο είχαν ξεφύγει αρκετά από τους υπόλοιπους, όταν, στο 43ο γύρο ανέφεραν απώλεια ισχύος στα μονοθέσια τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει να μειώνεται η διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Χάμιλτον αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στον 46ο γύρο με πρόβλημα στα φρένα, ενώ ο Ρόσμπεργκ προσπαθούσε να αντέξει στην πίεση που είχε από Ρικιάρντο, Φέτελ, αλλά και τον Μεξικανό Πέρες της Force India, ο οποίος εκκίνησε από την 13η θέση και είχε ανέβει στην δεύτερη, διεκδικώντας ακόμα και τη νίκη.

Δύο γύρους πριν από το τέλος, ο Ρικιάρντο άρχισε την τελική επίθεση. Πρώτα πέρασε τον Πέρες και στη συνέχεια τον Ρόσμπεργκ. Παράλληλα, ο Φέτελ πέρασε και τον Πέρες, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Στον τελευταίο γύρο, τα μονοθέσια των Πέρες και Μάσα είχαν σφοδρή σύγκρουση,χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας τέλειωσε για την Marussia στον πρώτο μόλις γύρο, καθώς ο Μαξ Τσίλτον έχασε τον έλεγχο κι έπεσε πάνω στον ομόσταβλό του, Ζιλ Μπιανκί, με αποτέλεσμα κι οι δύο να μείνουν εκτός αγώνα.

Η κατάταξη

1. Ρικιάρντο Red Bull

2. Ρόσμπεργκ Mercedes

3. Φέτελ Red Bull

4. Μπάτον McLaren

5. Χούλκενμπεργκ Force India

6. Αλόνσο Ferrari

7. Μπότας Williams

8. Βερνιέ Toro Rosso

9. Μάγκνουσεν McLaren

10. Ραϊκόνεν Ferrari

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Ρόσμπεργκ έχει 140 βαθμούς και ακολουθούν, Χάμιλτον 118, Ρικιάρντο 79, Αλόνσο 69, Φέτελ 60.

Στους κατασκευαστές, Mercedes 258, Red Bull 139, Ferrari 87, Force India 77, McLaren 66.