Κοσμοσυρροή χθες στο Κάραβελ για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Εκεί έλαμψε διά της απουσίας του ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πληροφορούμαι ότι βρίσκεται για Πάσχα στην Ιταλία. Και επειδή, ως γνωστόν, η φύση απεχθάνεται τα κενά, ο Σίμος Κεδίκογλου δεν δίστασε να καθήσει στην καρέκλα που προοριζόταν για τον πρώην αρχηγό της ΝΔ. Μιλώντας για καρέκλες, μετέωρο έμεινε το καρτελάκι στη θέση που έγραφε «Κυριάκος Βελόπουλος», καθώς η υποψηφιότητά του «γειώθηκε» την τελευταία στιγμή. Σημειώνω ακόμη την παρουσία του Σταύρου Δήμα σε κομματική εκδήλωση ύστερα από πολύ καιρό. Μου λένε ότι παρότι τον οδήγησαν στις πρώτες θέσεις, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ προτίμησε να καθήσει στην τρίτη σειρά, δίπλα στον Γιάννη Μιχελάκη.

Ετερος νεοδημοκράτης που έλαμψε διά της απουσίας του ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Αν και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο φίλος του Πρωθυπουργού δεν εμφανίστηκε. Υποθέτω ότι είναι ακόμα πικαρισμένος με το κόψιμό του από το ευρωψηφοδέλτιο.

Οσο για τα χειροκροτήματα, τα περισσότερα εισέπραξαν οι Σταύρος Ξαρχάκος, Θοδωρής Ζαγοράκης και Μανώλης Κεφαλογιάννης. Πάντως, δεν θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι στην ευρωλίστα της ΝΔ δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος από την Κρήτη πλην του Κεφαλογιάννη. Οσο για τον Ζαγοράκη, μεγάλος ενθουσιασμός επικράτησε στην αίθουσα όταν ακούστηκε το όνομά του. Τόσο μεγάλος, που πληροφορούμαι ότι η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου έβαλε τα δυο της δάχτυλα στο στόμα και σφύριξε δυνατά ξεκουφαίνοντας αυτούς που κάθονταν δίπλα της. Αυτό όμως ήταν το δεύτερο σφύριγμα της Μαρτίνου. Το πρώτο ήταν στο άκουσμα της ανακοίνωσης του ονόματος της προσωπικής της φίλης Χριστίνας Χαλικοπούλου.

Κατά τα λοιπά, θύμα της μόδας αυτοφωτογράφισης (selfie) έπεσε και ο Πρωθυπουργός. Το λέω επειδή βγαίνοντας από το Κάραβελ, μια μελαχρινή γυναίκα τον άρπαξε από το μπράτσο για να βγάλει selfie μαζί του (φωτογραφία). Πρόκειται για την οδοντίατρο Γιώτα Τριγώνη, τομεάρχη Ευρυτανίας της ΝΔ. Θυμίζω ότι η νεαρά είχε παραιτηθεί από τα κομματικά της ΝΔ το περασμένο καλοκαίρι επειδή οι συχνές και ενίοτε τολμηρές φωτογραφίσεις της είχαν ενοχλήσει το κομματικό ακροατήριο. Ομως επανήλθε δριμύτερη.