Κινητά για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Και μαζί τους, ρολόγια, γκάτζετ και άλλα αξεσουάρ. Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκαν πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συσκευές, καθώς οι μεγάλοι παίκτες του κλάδου έσπευσαν να δείξουν τα δόντια τους ενόψει της νέας χρονιάς.

Samsung Galaxy S5: Αδιάβροχο και ασφαλές

Η Samsung έχει παράδοση να παρουσιάζει τα τεχνολογικά της θαύματα στη Βαρκελώνη και φέτος ήταν η χρονιά του Galaxy S5. Η νέα ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας είναι ένα μεγάλων διαστάσεων κινητό, με οθόνη 5,1 ιντσών και κάμερα ανάλυσης 16 Megapixels. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά της συσκευής που έκαναν εντύπωση ήταν η δυνατότητα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος, το γεγονός ότι αντέχει το νερό (σε βάθος μέχρι ένα μέτρο) αλλά και ότι η σούπερ οθόνη του μπορεί να γίνει ασπρόμαυρη για εξοικονόμηση ενέργειας.

LG Smartwatch: Λέει και την ώρα

Τα έξυπνα ρολόγια αλλά και η τεχνολογία που φοριέται ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά του Mobile World Congress. Στο παιχνίδι μπαίνει πλέον και η LG, η κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντός του 2014 η LG Electronics θα διαθέσει το πρώτο δικό της έξυπνο ρολόι. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος mobile του νοτιοκορεάτη κατασκευαστή Park Jong-seok, το smartwatch της LG δεν θα είναι ένα μισοτελειωμένο προϊόν. Θα πείθει τους χρήστες smartphone να το αγοράσουν σε αντίθεση με τις προτάσεις smartwatch που έχουμε δει μέχρι σήμερα, ρίχνοντας ουσιαστικά το γάντι στους ανταγωνιστές του.

Nokia X:

Εξυπνο και φθηνό

Ποιος είπε ότι τα έξυπνα τηλέφωνα πρέπει να είναι και ακριβά; Η Nokia πάντως διαφωνεί καθώς παρουσίασε τη νέα γενιά smartphones της με κόστος από μόλις 89 ευρώ. Η σειρά των τηλεφώνων Nokia X, όπως ονομάζεται, τρέχει λειτουργικό Android (για πρώτη φορά για τη Nokia) ενώ στη βασική τους έκδοση θα έχουν οθόνη 4 ιντσών και κάμερα 8 Mp, με την οθόνη να ανεβαίνει στις 5 ίντσες στα πιο εξελιγμένα μοντέλα της σειράς.

Sony Xperia Z2:

Με σούπερ κάμερα

Τo νέο υπερκινητό της Sony που παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη είναι ταυτόχρονα αδιάβροχο και μπορεί να τραβάει βίντεο σε υπερυψηλή ανάλυση 4K. Το Xperia Z2 μπορεί παράλληλα να αναπαράγει μουσική τόσο δυνατά ώστε να ακούγεται σε πολύ θορυβώδες περιβάλλον. Επιπλέον, ενσωματώνει κάμερα 20,7 megapixel και τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας, ενώ είναι εξοπλισμένο επίσης με το μικρόφωνο STM10 Stereo Microphone για εγγραφή υψηλής ποιότητας στερεοφωνικού ήχου.

Mozilla Smartphone:

κινητό με 25 δολάρια!

Είναι δυνατόν ένα έξυπνο κινητό να κοστίζει μόλις 25 δολάρια; Σύμφωνα με το Ιδρυμα Mozilla ναι, καθώς παρουσίασε οικονομικές υλοποιήσεις με το FirefoxOS σε συνεργασία με την εταιρεία Spreadtrum, η οποία εδρεύει στη Σαγκάη. Τα μοντέλα που αποκαλύφθηκαν στη Βαρκελώνη έχουν οθόνες 3,5 ιντσών HVGA και υποστηρίζουν μεταξύ άλλων Wi-Fi, Bluetooth, FM και κάμερα. Επιπλέον λειτουργούν στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας EDGE και WDMA, δηλαδή αυτών της γενιάς 2.5G που είναι διαθέσιμα στις φτωχότερες χώρες της Αφρικής και της Ασίας.