Αυστηρό μήνυμα έστειλε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στους φοιτητές που απείλησαν τον καθηγητή Ιστορίας στο ΑΠΘ Βασίλη Γούναρη. Οπως είπε, οι φοιτητές θα ερωτηθούν τι εννοούσαν και αν εννοούσαν τις απίστευτες φραστικές προσβολές που εκτόξευσαν εναντίον του καθηγητή, τις μπουνιές που χτυπούσαν στην πόρτα δίπλα στο πρόσωπό του απειλώντας τον να μεριάσει, καθώς και τη φράση πως «όταν ξεχειλίσει το ποτάμι του λαϊκού κινήματος εκείνος θα τρέχει να κρυφτεί». Αν τα εννοούσαν, όχι τη συμπάθεια του κόμματος δεν θα έχουν, αλλά ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο των γραφείων του δεν θα μπορούν να περάσουν.

Αυστηρό e-mail έστειλε επίσης χθες ο ίδιος κ. Σκουρλέτης στον Ζαν-Λικ Μελανσόν, αρχηγό του αδελφού Μετώπου της Αριστεράς. Με αφορμή την περίπτωση ενός υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές που αποκλείστηκε επειδή ήπιε ένα ουίσκι με μια παρέα στην οποία περιλαμβανόταν και ένας δεξιός, ο σύντροφος Μελανσόν ερωτάται τι εννοεί και αν εννοεί την ανακοίνωση του κόμματός του ότι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε υποψήφιο να έχει οποιαδήποτε σχέση οποιασδήποτε μορφής με οποιονδήποτε δεξιό σε οποιαδήποτε πόλη της Γαλλίας. Αν την εννοεί, όχι στη συνεργασία με τον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν δεν μπορεί να ελπίζει, αλλά ούτε ένα ανθυποστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον περιμένει στο αεροδρόμιο αν ποτέ επισκεφθεί την Ελλάδα.

Καλά θα ‘ταν, ε; Μόνο που τότε θα ζούσαμε σε άλλη χώρα και το κόμμα που θα διεκδικούσε την εξουσία θα έμοιαζε περισσότερο στο Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας και λιγότερο στην πιο λαϊκίστικη εκδοχή του ΠαΣοΚ. Αντί για τις παραπάνω φανταστικές ανακοινώσεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε στον Σκάι την ατάκα του μήνα, ότι δηλαδή αν ο κ. Καρυπίδης εννοούσε αυτά που είπε δεν θα μπορεί ούτε να περάσει από το απέναντι πεζοδρόμιο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα μια αποστομωτική απάντηση στον διευθυντή της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις, τον οποίο ενημέρωσε ότι ο κ. Βορίδης ήταν δηλωμένος αντισημίτης από τα μαθητικά και τα φοιτητικά του χρόνια, ότι ο κ. Γεωργιάδης ήταν «μαθητής» του δηλωμένου αντισημίτη Κωνσταντίνου Πλεύρη και ότι η εφημερίδα «Γκάρντιαν» έγραψε πρόσφατα πως η κυβέρνηση Σαμαρά έχει επικίνδυνα ίδιες ιδέες με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Το καλό είναι πως μάλλον κανείς δεν θα μεταφράσει στον κ. Χάρις αυτή την ανακοίνωση. Το άλλο καλό είναι πως η υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη μετράει ώρες. Το κακό είναι ότι ο κ. Γούναρης συμπέρανε μετά την επίθεση που δέχθηκε ότι σίγουρα πρέπει να κρυφτεί, «όχι από φόβο, αλλά από ντροπή για την κατάντια μας». Το άλλο κακό είναι ότι η ελληνική κοινωνία μοιάζει να έχει εξοικειωθεί με τη βία και την υποκρισία και δεν την εκπλήσσει πια τίποτα.