Και ενώ η μπλογκόσφαιρα ασχολείται με το αν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κάθησε στα μπουζούκια πρώτο τραπέζι πίστα και επιδόθηκε σε λουλουδοπόλεμο ή αν απλώς πέρασε από το μπαρ νυχτερινού μαγαζιού όπου εμφανίζεται γνωστή αοιδός, πληροφορήθηκα για τα νυχτοπερπατήματα παρέας με ενδιαφέρουσα σύνθεση. Μόνο που το ρεπερτόριο δεν είχε ανατολίτικους νταλκάδες, αλλά αυθεντικό Διονύση Σαββόπουλο.

Η συντροφιά, την οποία κατάσκοπός μου εντόπισε στην «Ακτή Πειραιώς», όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδοποιός και ερμηνευτής, είχε καθαρόαιμη δημαρίτικη σύνθεση. Μου λένε ότι στο ίδιο τραπέζι το βράδυ της Παρασκευής κάθονταν ο Γρηγόρης Ψαριανός μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον εκδότη του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» Γιάννη Μεϊμάρογλου. Το κλου είναι, όπως μαθαίνω, ότι ο Σαββόπουλος συχνά πυκνά στη διάρκεια του προγράμματος έκανε αναφορές στη ΔΗΜΑΡ και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, φωτογραφίζοντας τους συγκεκριμένους θαμώνες. Περιττό να προσθέσω ότι η τριάδα χειροκροτούσε.
Δεν μου κάνει εντύπωση, δεδομένου ότι οι προαναφερθέντες έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στην έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Κατά τα λοιπά, σε διπλανό τραπέζι καθόταν η Βούλα Πατουλίδου με τον καθηγητή Κώστα Ζουράρι.