Την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Ουκρανοί βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας περισσότερη Ευρώπη και λιγότερη Ρωσία, ο παρουσιαστής μιας εβδομαδιαίας ειδησεογραφικής εκπομπής σε ρωσικό κρατικό κανάλι «έπαιξε» ένα βιντεάκι από ένα σουηδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ονόματι «Κακά και τσίσα», σχεδιασμένο να διδάσκει στα παιδιά τις σωματικές τους λειτουργίες. Μόλις τελείωσε το βιντεάκι κοίταξε την κάμερα και διαβεβαίωσε το κοινό του ότι αυτή είναι η ευρωπαϊκή ντεκαντάνς που αναμένει την Ουκρανία αν επιλέξει να υπογράψει τη συμφωνία πολιτικής σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ. Ειδικά στη Σουηδία, τους ενημέρωσε, ξεκινούν να κάνουν σεξ στα 9 τους χρόνια, στα 12 εμφανίζουν ήδη σεξουαλική ανικανότητα και οι αμβλώσεις στις ανήλικες κάνουν θραύση. Αντί όμως να κοιτάξουν τα χάλια τους, η Σουηδία, όπως και η Πολωνία, ενθαρρύνουν τις μαζικές διαμαρτυρίες στο Κίεβο ώστε να εκδικηθούν για τις στρατιωτικές ήττες που είχαν υποστεί από την τσαρική Ρωσία.

Τον Αύγουστο του 2012 ο ίδιος παρουσιαστής είχε ζητήσει να απαγορευθεί η δωρεά αίματος και σπέρματος από ομοφυλόφιλους· και αν αυτοί οι τελευταίοι «σκοτωθούν σε τροχαίο οι καρδιές τους να καίγονται ή να θάβονται στη γη». Το σχετικό βίντεο γνώρισε νέες δόξες το καλοκαίρι, λίγο αφότου η Δούμα ψήφισε τον νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδιση των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε ανηλίκους. Αλλά ο παρουσιαστής δεν δέχεται ότι υπάρχει ομοφοβία στη Ρωσία. Και όταν ένας συνάδελφός του δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο τον ρώτησε αν είναι ενήμερος για το κύμα ομοφοβικών επιθέσεων στη Ρωσία, όπως για εκείνη την περίπτωση που ένας ομοφυλόφιλος βιάστηκε με μπουκάλι μπίρας και δολοφονήθηκε, εκείνος δήλωσε ότι οι γκέι «επίτηδες προκαλούν καταστάσεις για να το παίζουν θύματα». Τρεις είναι οι εχθροί του παρουσιαστή: γκέι, Δύση και ρώσοι διαφωνούντες. Και ένας ο αρχηγός που λατρεύει: ο Πούτιν.

Ξαφνικά, μια μέρα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων διαλύεται. Τη θέση του παίρνει ένα νέο πρακτορείο, ονόματι Ελλάδα Σήμερα. Και επικεφαλής αναλαμβάνει ένα υβρίδιο ανάμεσα στον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και όποιον θέλετε από τους πολλούς δημοσιογραφούντες της εγχώριας trash TV. Αυτό έγινε στη Ρωσία. Με εντολή Πούτιν το πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ Νοβόστι διαλύθηκε, τη θέση του παίρνει ένα νέο πρακτορείο ονόματι Ρωσία Τώρα και επικεφαλής του, με αποστολή «να προβάλλει στο εξωτερικό τη ρωσική πολιτική και δημόσια ζωή», διορίστηκε ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, ο παρουσιαστής που λέγαμε.