Οπως σας έλεγα ήδη από χθες, το πρώτο κλιμάκιο ευρωπαϊκού οργάνου ενόψει της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (η οποία ξεκινάει με την αρχή του νέου χρόνου) βρίσκεται στην Αθήνα και συλλέγει εντυπώσεις –καλές, μάλιστα, αν συμπεράνω από όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Πρόκειται για εννέα μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς μαζί με την ημέτερη ευρωβουλευτίνα Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ), η οποία θα είναι κατά κάποιον τρόπο και η ξεναγός τους κατά την εδώ παραμονή τους. Η χθεσινή περιοδεία των ευρωβουλευτών κατέληξε στην Αίγλη του Ζαππείου, όπου το βράδυ τούς δεξιώθηκε η Βουλή των Ελλήνων.

Ενας από τους σταθμούς τους στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, πάντως, ήταν το λιμάνι –χάρμπορ, ως γνωστόν, στην αγγλική γλώσσα. Το πράγμα είχε την πλάκα του, ειδικά στις μεταξύ τους συζητήσεις, κι αυτό διότι ο βρετανός επικεφαλής της Επιτροπής ονομάζεται Χάρμπορ! Αλλά εκτός από πλάκα είχε και ουσία. Διότι ο μίστερ Χάρμπορ και η Επιτροπή του εντυπωσιάσθηκαν από όσα είδαν στο… χάρμπορ του Πειραιά –ιδίως με τη δραστηριότητα της κινεζικής εταιρίας COSCO –και δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από το συγκεκριμένο σημείο.