Αύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου εγκαινιάζει τις εργασίες του το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής και, εξ όσων γνωρίζω, το πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητήσει προέρχεται από τον υπουργό  Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου για την καθιέρωση Ζωνών Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη. Πληροφορούμαι όμως ότι η κυβέρνηση και το Προεδρείο της Βουλής βρίσκονται σε ετοιμότητα, διότι περιήλθε εις γνώση τους το ενδεχόμενο να δεχθούν αιφνιδιασμό με πολιτικά επακόλουθα αν δεν αναχαιτισθεί εγκαίρως.
Για την ακρίβεια, κλιμακώνοντας τη δραστηριότητα του κόμματός του Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα ο Ανδρέας Λοβέρδος (φωτογραφία) από κοινού με τον έτερο βουλευτή του κόμματος Χρήστο Αηδόνη, αλλά ενδεχομένως σε συνεργασία και με άλλους βουλευτές, προτίθενται να καταθέσουν τροπολογία με την οποία θα ορίζεται ότι οι απαγορεύσεις στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας παρατείνονται έως το τέλος του 2014.
Μπροστά τον κίνδυνο να τους προκύψει το θέμα τη στιγμή που δεν το περιμένουν οι αρμόδιοι υπουργοί ετοιμάζουν την άμυνά τους. Στην εμπροσθοφυλακή θα βρεθεί ο Καράογλου, ο οποίος θα ξεκαθαρίσει ότι στο νομοσχέδιό του δεν δέχεται άσχετες τροπολογίες. Αν χρειαστεί, θα παρέμβει και το Προεδρείο της  Βουλής για να επισημάνει τους περιορισμούς του Κανονισμού. Και αν δεν αναχαιτιστεί ούτε με αυτά ο αιφνιδιασμός, θα τεθεί θέμα για το αν πρέπει να τεθεί το θέμα. Και η κυβέρνηση υπολογίζει ότι λόγω του διαδικαστικού της ψηφοφορίας θα την κερδίσει. Επί της ουσίας, πάντως, σας ενημερώνω ότι στις κυβερνητικές προθέσεις είναι να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο η κατάθεση των διατάξεων που θα ρυθμίζουν αυτό το θέμα, ήτοι υπολογίζεται περί τα τέλη Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από