Τους ήθελαν σκλάβους

1959: «ΛΙΤΛ ΡΟΚ – ΗΠΑ: Η αστυνομία εχρησιμοποίησε χθες πυροσβεστικάς αντλίας και κλομπς προς διάλυσιν εξαγριωμένου πλήθους λευκών οι οποίοι εκραύγαζον: «Δεν θέλωμεν συμφοίτησιν με τους μαύρους». Τουλάχιστον 25 άτομα συνελήφθησαν. Αι κυριώτεραι ταραχαί έγιναν προ του κεντρικού κολλεγίου. Την φοράν αυτήν μόνο δύο νέγροι μετέβησαν εις το κολλέγιον (…) και έφθασαν εις το σχολείον ενώ η αστυνομία απώθει το πλήθος των λευκών. (…) Ο κυβερνήτης του Αρκάνσας εδήλωσε προς τους συγκεντρωμένους: «Είμαι πάντα παρά το πλευρόν σας»». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Βαριές κουβέντες

1962: «Η Ενωσις Κέντρου, δι’ ανακοινώσεώς της, κατηγορεί τον υπουργόν Εξωτερικών κ. Αβέρωφ ότι παρά την συνθήκην της Λωζάννης και την συνθήκην της Ζυρίχης, διά της οποίας παρεχωρήθησαν τα Δωδεκάνησα εις την Ελλάδα, δημιουργεί, διά των συνομιλιών με την Τουρκίαν, πρόβλημα τουρκικής μειονότητος εις την Δωδεκάνησον, το οποίον μέλλει να προκαλέση σοβαρά ζητήματα εις τας σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας εις το μέλλον». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Αλλαγή πλεύσης

1974: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο κ. Χένρυ Τάσκα, πρεσβευτής μέχρι σήμερα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, αντικαθίσταται και θα εγκαταλείψει την Ελλάδα εντός του μηνός. Το Σταίητ Ντηπάρτμεντ εζήτησε ήδη την συγκατάθεση της ελληνικής κυβερνήσεως για τον διορισμό του κ. Τζακ Κιούμπιτς στη θέση του πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι η αντικατάσταση του κ. Τάσκα, λίγες ημέρες μετά την ανατροπή της δικτατορίας, εκφράζει την επιθυμία της Ουάσιγκτον να μην ταυτίζεται πλέον με το καθεστώς της επταετίας». («ΤΑ ΝΕΑ»)