Στο Κονγκό απειλείται η παγκόσµια ειρήνη

1960: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Η απόφασις την οποίαν θα λάβη το Συμβούλιον Ασφαλείας επί του θέματος του Κονγκό, εντός της σήμερον πιθανώτατα, θα ορίση αν θα γίνη, ή όχι, παγκόσμιος πόλεμος εξ αφορμής της διενέξεως αυτής. Αυτήν την φράσιν από την χθεσινήν ομιλίαν του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ κ. Χάμμερσκελντ τονίζουν όλοι οι εδώ παρατηρηταί και σχολιασταί. Η άμεσος αποχώρησις των Βέλγων ζητείται από πάσης, σχεδόν, πλευράς προς ματαίωσιν στρατιωτικής επεμβάσεως της Ρωσσίας και άλλων μεγάλων δυνάμεων». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο βασιλιάς επιµένει στην αποστασία

1965: «Νέα εκρηκτική εμπλοκή εσημειώθη στο πολιτικό πρόβλημα, κατόπιν της ολιγολέπτου χθεσινής συνομιλίας μεταξύ του Βασιλέως και του αρχηγού της Ενώσεως Κέντρου κ. Γ. Παπανδρέου, η οποία κατέστησε οξύτερη την αντίθεση του νεαρού Βασιλέως προς τον ηγέτη της πλειοψηφίας και της Δημοκρατίας. Η επισφράγιση της διαφωνίας αποδίδεται στην πείσμονα άρνηση του Βασιλέως να αποδεχθή τις δύο λύσεις που του υπέδειξε ο κ. Γ. Παπανδρέου (ανάθεση εντολής ή εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση) και στην εμμονή του να προβή στο πείραμα της «τρίτης» λύσεως». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Τον έφαγαν οι υποκλοπές

1974: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο κ. Νίξον δήλωσε ότι από σήμερα (18.00 ώρα Ελλάδος) θα είναι απλός πολίτης της χώρας. Την ώρα αυτή θα ορκισθή σαν ο 38ος πρόεδρος των ΗΠΑ ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος κ. Τζέραλντ Φορντ. Ο Νίξον είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που εγκαταλείπει αναγκαστικά το αξίωμά του… Το δράμα του Γουωτεργκέητ έφθασε έτσι στην κάθαρσή του και έγινε, για ολόκληρη την ανθρωπότητα, σύμβολο της αποτελεσματικότητας των δημοκρατικών θεσμών…». («ΤΑ ΝΕΑ»)