Αραβες σε εξέγερση

1957: «ΒΗΡΥΤΟΣ: Συμφώνως προς τας εκ Μπαχρέιν πληροφορίας, αι εν εξεγέρσει τελούσαι φυλαί του Ομάν διεξάγουν σκληρόν αγώνα εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων του σουλτάνου του Μοσκάτ και των προπορευομένων βρεταννικών τμημάτων υπό τον ταξίαρχον Ρόμπερτσον, τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν δίοδον προς την ορεινήν περιοχήν της πόλεως Νίζουα. (…) Την συνδυασμένην αυτήν επιχείρησιν υποστηρίζουν βρεταννικά αεροπλάνα τα οποία βομβαρδίζουν συνεχώς τα χωριά και τους λιμένας». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Δεξιο-βασιλικά κόλπα

1963: «Ο Βασιλεύς Παύλος αναχωρεί και πάλι για την Κέρκυρα –προκειμένου να συνεχίση τον παραθερισμό του –χωρίς να συναντηθή με καμμία πολιτική προσωπικότητα. Εν τω μεταξύ η πολιτική κατάστασις παρουσιάζεται το ίδιο αβέβαιη και το ίδιο συγκεχυμένη. Ο κ. Πιπινέλης δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν οπωσδήποτε στις 3 Νοεμβρίου, αλλά η Βουλή παρουσιάζει όψιν διαλύσεως. Η συζήτησις του εκλογικού νόμου δεν προχωρεί. Ενώ ο αγώνας στα παρασκήνια διά την «κατασκευήν» λύσεων συνεχίζεται». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Τα κτήνη του ΕΑΤ-ΕΣΑ

1975: «ΝΑΙ βασανίζαμε. Στο ΕΑΤ-ΕΣΑ καταρρακώθηκε κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ποδοπατήθηκαν βάναυσα τα στοιχειωδέστερα ανθρώπινα δικαιώματα, ομολόγησαν χθες, πρώτη ημέρα της δίκης των βασανιστών, δύο ΕΣΑτζήδες: ο Πέτρου και ο Λαβράνος. (…) Αντίθετα, οι «τρεις μεγάλοι» της ΕΣΑ, ο Θεοφιλογιαννάκος, ο Σπανός και ο Γκόρος, πήραν καθαρκτικό με την ελπίδα να… γλυτώσουν, επιτυγχάνοντας κάποια αναβολή και ελπίζοντας άγνωστο σε τι. Αλλά το τέχνασμά τους έγινε αντιληπτό από το Δικαστήριο που διέταξε συνέχιση της δίκης…». («ΤΑ ΝΕΑ»)