Οσο οι κάτοικοι της Κυψέλης, όπως η Κική Δημουλά, θα φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους για να μην τους κλέψουν ή τους χτυπήσουν άστεγοι λαθρομετανάστες τόσο η Χρυσή Αυγή θα αυξάνει τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις.

Οσο η ανεργία θα μεγαλώνει και οι νέοι στις πόλεις και στην επαρχία δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά τόσο η Χρυσή Αυγή θα ισχυροποιείται.

Οσο τα πολιτικά κόμματα του κυβερνητικού τόξου δεν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δείξουν στον κόσμο τι πραγματικά πιστεύουν οι νεοναζί του Κοινοβουλίου τόσο η Χρυσή Αυγή θα «τσιμπάει».

Και επειδή η ανάκαμψη της οικονομίας που δειλά δειλά φαίνεται στον ορίζοντα δεν πρόκειται να έχει σοβαρή επίδραση στη μείωση της ανεργίας πριν από το τέλος του 2014, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνήσουν σε τούτο τουλάχιστον: στην ανάγκη να υπάρξει σοβαρή αστυνόμευση των λαθρομεταναστών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με μια τεράστια προσπάθεια ελέγχου του φαινομένου, με τη δημιουργία δεκάδων κέντρων φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα και με επιστροφή των λαθρομεταναστών στις πατρίδες τους.

Δύσκολη, χρονοβόρα και απάνθρωπη διαδικασία, την οποία όμως θα πρέπει να στηρίξουν και τα κόμματα της Aριστεράς. Να επιλέξουν μεταξύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων και των λαθρομεταναστών.

Οσο επιμένουν να γυρίζουν την πλάτη τόσο η Χρυσή Αυγή θα ανδρώνεται και θα προσελκύει ψηφοφόρους τους.