Βγάλτε τους μετρητές στοργής! Τα μητρόμετρα! Τους ροοστάτες του μητροπατρικού φίλτρου! Να δούμε ποιος θα μετρήσει τη μεγαλύτερη… προσφορά μητρότητας.

Ναι, ναι, ναι. Διότι στην Ελλάδα του πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, πιο χαμηλά, μια αυτάρεσκη τηλεοπτική εκπομπή, με τίτλο το ονοματάκι της παρουσιάστριάς της (πώς λέμε Σούλα, Μπούλα, Ελένη, Αφροξυλάνθη;), αποφάσισε να τολμήσει το ατόλμητο. Το ακατόρθωτο. Να λειτουργήσει ως μηχανισμός που αξιολογεί τις μητέρες! Και με χορηγό, παρακαλώ.

Αφού πρώτα οι ξανθιές τηλεπερσόνες μάς ρήμαξαν την αισθητική με τις γκαριζοφωνάρες επίδοξων αοιδών ή με τις κακοσούσουμες μεταμφιέσεις «πάμε για τρέλες στο Καρναβαλιστάν», αφού έκαναν σταρ (και κριθάρ’) κάτι κομπλεξικά μπιγκμπραδερόπουλα της φακής, τώρα ήρθε η ώρα να θεσπίσουν τηλεοπτικώς βραβεία Μητέρας!

Το ωραιότερο σε αυτό το τόσο τρυφερό και ανασούμπουρδο παραλάλημα μεγαλοσύνης είναι ότι πρόκειται για τις ίδιες τηλεπερσόνες που επίμονα και αδιαλείπτως σερβίρουν φωτοσοπιασμένες φωτογραφίες με τον καλό τους σε ντεμέκ ημίγυμνες θερινές πόζες στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Ναι, τον ίδιο καλό που εμ φωτογραφίζεται για τα έντυπα, εμ δεν θέλει να του πειράζουν την «ιδιωτική ζωή» του ξενοδοχείου του –εις την εξωτικήν Μπάχλαν, παρακαλώ –και κάνει ασφαλιστικά μέτρα στους παπαράτσι. Θεός φυλάξοι…