Μερικές φορές είναι χρήσιμοι οι Αμερικανοί!

1957: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Παρά την τηρουμένην εύλογον σιγήν των επισήμων αμερικανικών κύκλων, εγνώσθη εκ θετικών πηγών ότι δραστική αμερικανική παρέμβασις εις την Αγκυρα επρόλαβε, προς το παρόν τουλάχιστον, τουρκικάς ενεργείας αι οποίαι θα κατέστρεφον και τους τελευταίους εναπομείναντες δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και θα απεσυνέθεταν και τυπικώς πλέον την νοτίαν πτέρυγα του ΝΑΤΟ… Τέτοιαι ενέργειαι θα ήτο –κατά πληροφορίας –η εκρίζωση του Πατριαρχείου και της Ελληνικής Κοινότητος… Η Ουάσιγκτον στηρίζει το Οικουμενικόν Πατριαρχείον ως φράγμα εις την επιρροήν του Πατριαρχείου Μόσχας». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Η γενιά του 1-1-4 συνεδριάζει…

1963: «ΑΘΗΝΑΙ. Το Δ’ Πανσπουδαστικό Συνέδριο για την Αναγέννηση της Παιδείας άρχισε τις εργασίες του σήμερα το πρωί… μέσα σε ατμόσφαιρα γενικού ενθουσιασμού και με το συναίσθημα ευθύνης απέναντι της σπουδάζουσας νεολαίας και του Εθνους… Το συνέδριο αντιμετωπίζει, δυστυχώς, την απροκάλυπτη εχθρότητα της Κυβερνήσεως και των ολιγάριθμων φοιτητικών συλλόγων που πρόσκεινται σε αυτήν». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους…

1974: «ΜΟΣΧΑ. Η Ρωσία δεν είναι… Αμερική. Το διαπίστωσε χθες… μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κέννεντυ, ο οποίος αναγκάσθηκε να διακόψη την ομιλία του και σχεδόν οδηγήθηκε, με το ζόρι, έξω από την αίθουσα, επειδή έκανε μια «προκλητική» –όπως τη χαρακτήρισε ένας ακροατής του –ερώτηση για τις αμυντικές δαπάνες της Σοβιετικής Ενώσεως». («ΤΑ ΝΕΑ»)