Εχουμε εξελίξεις. Από αυτή τη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ και μετά η ποπ μουσική μπορεί να μην είναι όπως ακριβώς την ξέρουμε. Ο τυφώνας Σάι (Psy) αλλάζει το τοπίο και απαντά στο μονίμως επείγον ερώτημα της ποπ: Και τώρα τι νέο; Ο αέρας -τυφώνας είπαμε –φυσάει από την Ανατολή με φρέσκα αρώματα.
Εχουμε και λέμε. Το βίντεο του «Gangnam style» –όπου ο Σάι χορεύει και τραγουδάει σε ρυθμό που κολλάει σαν τσίχλα με άρωμα φράουλας –ανήκει εδώ και λίγες ημέρες στην ελίτ του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες, όπου πέρασε αεράτα ως το βίντεο με τα περισσότερα likes στο YouTube. Πόσες φορές το είδαν; Μέχρι χθες 347 εκατομμύρια!
Ο Σάι γράφει ιστορία. Με χιούμορ, σάτιρα και έναν τρελό ρυθμό που αυτόματα «γέννησε» δεκάδες βίντεο – παρωδίες. Το YouTube όλο σε «Gangnam style». Ακριβά αμάξια, πισίνες, χλιδή και ο χορός α λα καουμπόι στην πόρτα του ασανσέρ. Σε συνεχή προβολή καθώς ο κορεάτης ράπερ, πολύ συμπαθής χαρακτήρας –όπως μαθαίνω –και τύπος της διπλανής πόρτας στα μέρη του, βάζει στόχο και σατιρίζει το λαϊφστάιλ της περιοχής Gangnam της Σεούλ. Ολο πόζα και βιτρίνα. Κάτι ανάλογο με εκείνο το «πάμε πλατεία» και το τράφικ στα Ματογιάνια της Μυκόνου παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Από τη Σεούλ σε όλον τον κόσμο.
Χωρίς να αλλάξει τη βάση του, καθώς παραμένει κάτοικος Σεούλ, ο Σάι κάνει τον γύρο του πλανήτη. Εχει, στο μεταξύ, εμφανιστεί στα πιο δημοφιλή αμερικανικά τοκ σόου, κυκλοφορεί το κορεατικό ταμπεραμέντο του παντού και σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Στο μεταξύ, συνάδελφοί του, όπως ο Ρόμπι Γουίλιαμς, η Κέιτι Πέρι, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, δήλωσαν από νωρίς φαν της ιδιοσυγκρασίας του, ενώ ο μάνατζερ του Τζάστιν Μπίμπερ (και ο Τζάστιν φαν) μόλις ανέλαβε τον Σάι και το «Gangnam style» του. Η Κ-pop (εκ Κορέας ποπ) εισβάλλει δυναμικά και το παιχνίδι αποκτά ξανά ενδιαφέρον.