Με τόσα θερμά επεισόδια μεταξύ Τόμσεν και Στουρνάρα, στο τέλος δεν θα έχουμε ανάγκη ούτε το επίδομα θέρμανσης!..

Τελικά στους 388 τυφλούς της Ζακύνθου, μόνον οι 34 πιστοποιήθηκε ότι πράγματι είναι τυφλοί. Οι υπόλοιποι 354 που έπαιρναν τόσα χρόνια το επίδομα τυφλότητας, αποδείχθηκαν τυφλοί-μαϊμούδες. Τώρα οι συγγενείς τους σκοπεύουν να διεκδικήσουν επίδομα οικόσιτου άγριου ζώου!..

Καλού – κακού, αυτή η επιτροπή που εξετάζει τους τυφλούς που… βλέπουν δεν κάνει μια βόλτα και απ’ τον Αρειο Πάγο; Τόσα χρόνια ακούμε ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή… Εγώ δεν λέω ότι βλέπει, αλλά να… μια εξέταση πιο σύγχρονη δεν θα έβλαπτε…

Οπα… και δωρητής οργάνων ο πρώην πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου!.. Και δεν εννοούμε φυσικά τα όργανα του σώματός του. Εννοούμε τα όργανα του γυμναστηρίου του στην Ιπποκράτους, αξίας γύρω στα 130.000 ευρώ, που εκποιούνται σε καλή τιμή για να καλύψουν κάποια… τρύπα.

Καθημερινά ακούμε για περιπτώσεις νέων και μορφωμένων παιδιών, που απελπισμένα από την ανεργία στη χώρα μας ξενιτεύονται! Σκεφθείτε έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό η ανεργία που ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός μας ξενιτεύτηκε για να διδάξει στο Χάρβαρντ!..

Μη μου πείτε ότι τα μέτρα της τρόικας απέναντί μας δεν σας θυμίζουν το κρεβάτι του Προκρούστη. Κάθε φορά που έρχονται, μας ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους. Ο,τι περισσεύει από τα μέτρα τους μας το κόβουν. Είτε είναι κεφάλι είτε είναι πόδια!.. Αν τύχει δε και δεν φθάνουμε μέχρι το τέλος του κρεβατιού, μας τεντώνουν μέχρι να φθάσουμε… Οπότε καταλαβαίνετε. Θα πάμε ή από κόντυμα ή από τέντωμα!..

Εντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό κόσμο έχει προκαλέσει η ύπαρξη του αρχαίου παπύρου, που αποκαλύπτει ότι τελικά ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία την Μαγδαληνή! Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα… Σκέπτεστε τι έχει να γίνει αν αποκαλυφθεί σε λίγο κάποιος άλλος πάπυρος, που να περιλαμβάνει τη… λίστα δώρων του γάμου;

Οπότε βεβαίως, αν ο Ιησούς ήταν όντως παντρεμένος, καταρρίπτεται ο μύθος, σύμφωνα με το γνωστό ανέκδοτο, ότι ο Ιησούς ήταν Ελληνας γιατί είχε φθάσει 33 ετών, ήταν ανύπαντρος, χωρίς δουλειά και ζούσε ακόμη με τη… μητέρα του.

Τελικά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, οι μισοί Ελληνες πουλάνε τα χρυσαφικά τους και οι άλλοι μισοί αγοράζουν, μέσω των ενεχυροδανειστηρίων τους, τα χρυσαφικά των πρώτων!..

Η τραγωδία κατά τον Αριστοτέλη ήταν: «…μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας, μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω… δι’ ελέου και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν!». Αυτόν τον χειμώνα, ο ορισμός της τραγωδίας θα είναι ίδιος για τους Ελληνες, με μια μικρή διαφορά σ’ έναν στίχο. Οχι δι’ ελέου και φόβου, αλλά διά… πετρελαίου και φόβου θα ορίζεται πλέον η σύγχρονη τραγωδία!..

Απίστευτο! Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα και η Βίκυ Σταμάτη δεν ζήτησε, μέσω των συνηγόρων της, την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας. Αρχίζω πραγματικά να ανησυχώ.

Κάθε φορά που συσκέπτονται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μας, διαβάζουμε και ακούμε την ίδια φράση: «Βαρύ το κλίμα στη σύσκεψη!». Είναι που είναι βαρύ το κλίμα το… τρώει και η τρόικα!..

Στους 350 οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα, μόνον οι τέσσερις από αυτούς έχουν τη σχετική άδεια. Αλλά τι λειτουργεί σωστά σε αυτή τη χώρα για να λειτουργούν οι οίκοι ανοχής της; Δεν έχετε ακούσει την φράση: «Αυτή η χώρα είναι μπορντέλο»;