30.000 ευρώ στοίχισε η χρυσή τουαλέτα του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης! Ετσι είναι. Οι… μεταξωτές τουαλέτες, θέλουν επιδέξιες πρυτανικές… έδρες!

Χθες, 31 Αυγούστου, άνοιξε η «Βουλή των Εφήβων». Επιτέλους, να μπει λίγη σοβαρότητα στα έδρανα της Βουλής!

Ανγκελα Μέρκελ: «Μάτωσε η καρδιά μου με τις μειώσεις που γίνονται στους Ελληνες, σε μισθούς και συντάξεις!». Αν η μισή της καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα… η άλλη μισή στην… Κίνα βρίσκεται!

Οι ακτίνες του ήλιου του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν 7 από 9 που ήταν μέχρι σήμερα. Τώρα, τι συμβολίζει το 7; Ισως ότι το 7 ήταν ο ιερός αριθμός των Πυθαγορείων που ούτε πολλαπλασιάζεται ούτε διαιρείται μέσα στη δεκάδα. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι μέσα της η ομάδα του ΠΑΣΟΚ αυτόν τον καιρό, δυστυχώς, δεν πολλαπλασιάζεται αλλά μόνον… διαιρείται.

Ακούστηκε σαν σενάριο ότι θα μπει τέλος ακινησίας για τα Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους. Το κακό είναι ότι και τα πιο τρελά σενάρια βρίσκεται κάποια στιγμή ένας σκηνοθέτης και τα… γυρίζει!

«Εσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Σαμαρά και Μέρκελ». Βέβαια είχε προηγηθεί το σπάσιμο των πάγων της Αρκτικής…

Εξασθενεί ο τυφώνας Ισαάκ, που έφθασε μέχρι τη νοτιοανατολική ακτή της Λουιζιάνα των ΗΠΑ… Εμείς, αντίθετα, περιμένουμε πάλι τον τυφώνα της τρόικας στις 7 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα! Να δούμε αυτός τι καταστροφές θ’ αφήσει πίσω του…

Δεν μας φθάνανε τόσα ενοικιαστήρια που έχουμε για μαγαζιά, γραφεία, σπίτια, τώρα θ’ αρχίσουμε να νοικιάζουμε και τους πρώην… πρωθυπουργούς μας. Ηδη ο… Γιώργος Παπανδρέου έθεσεν εαυτόν προς ενοικίασιν: Συγκεκριμένα, έγινε μέλος στο διεθνές γραφείο ενοικιάσεων ομιλητών The Harry Walker Agency! Για να δούμε, αυτό το… «μαγαζί» ποιος θα το… νοικιάσει!

Φίλοι του κάμπινγκ που κατασκηνώνουν χρόνια, μου εξομολογήθηκαν ότι φέτος το χρώμα των κατασκηνωτών είχε αλλάξει. Δηλαδή, δίπλα στις απλές σκηνές έβλεπες παρκαρισμένες πλέον Μερσεντές. Ατιμη κρίση. Εκεί που οι ιδιοκτήτες τους κάποτε μέτραγαν τα αστέρια των ξενοδοχείων που έμεναν, τώρα αναγκάστηκαν να μετράνε τα… πεφταστέρια!

Παλιά, όταν στις 3 του Σεπτέμβρη γιόρταζε το ΠΑΣΟΚ, παντού ακουγόταν συμβολικά το πασίγνωστο τραγούδι των Ανδριόπουλου – Ελευθερίου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες 3 του Σεπτέμβρη να περνάς». Αυτό από πέρυσι έχει τελειώσει, μετά την απαγόρευση του συνθέτη του, ότι το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε για άλλους λόγους…

Από την άλλη, βέβαια, μεριά δεν υπάρχουν πλέον και μπαξέδες. Κι αυτό γιατί ή καήκανε από τις φωτιές ή χρησιμοποιούνται πλέον για… χασισοκαλλιέργειες!

«Κλειδώνουν τα μέτρα». Καλά, καλά… εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε!

Στις φετινές Πανελλαδικές, τα παιδιά, όπως φάνηκε απ’ τα αποτελέσματα, διάλεξαν σχολές με κριτήριο την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση και μόνο. Ούτε κλίσεις ούτε προτιμήσεις, ούτε ταλέντο. Με ακυρωμένα όνειρα ξεκινάνε το γοητευτικό ταξίδι της ζωής τους. Η συνέχεια επί της… ζωής!