Ο δυο φορές υποψήφιος για Οσκαρ, Ιθαν Χοκ, παρέα με την Παριζιάνα Ζιλί Ντελπί και τον αμερικανό σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ γυρίζουν σε περιοχές της Μεσσηνίας την τρίτη συνέχεια ενός ατελείωτου και άκρως γοητευτικού – κινηματογραφικού εννοείται – φλερτ που άρχισε το 1995 με τον τίτλο «Πριν το ξημέρωμα» («Before sunrise») για να συνεχιστεί το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» («Before sunset»).

Το πρώτο μέρος στη Βιέννη, το δεύτερο στο Παρίσι και το τρίτο (άτιτλο προς το παρόν) που γυρίζεται αυτές τις μέρες μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη, λαμβάνει χώρα στην Κορώνη, την Καρδαμύλη και τα πέριξ! Μια άκρως φιλική και για τη χώρα μας διαφημιστική ελληνοαμερικανική συμμαχία. Με άρωμα Γαλλίας (λόγω Ζιλί Ντελπί) και σταγονίδια Χόλιγουντ. Και τούτο διότι τόσο ο Ιθαν Χοκ όσο και ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ συνεργάζονται στενά με το Χόλιγουντ.

Παράδειγμα; Το 2002 ο Ιθαν Χοκ, ηλικίας τότε μόλις τριάντα δύο ετών και παίζοντας στο πλευρό του Ντενζέλ Ουάσιγκτον, κερδίζει την πρώτη του υποψηφιότητα για το Οσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στη συναρπαστική αστυνομική περιπέτεια «Ημέρα εκπαίδευσης». Τρία χρόνια αργότερα λαμβάνει δεύτερη υποψηφιότητα ως συν-σεναριογράφος του «Πριν το ηλιοβασίλεμα».