Ρόμπερτ Μαντέλ

Ο νομπελίστας οικονομολόγος στο «Βήμα της Κυριακής»

«Δεν είναι η υποτίμηση το πρόβλημα της Ελλάδας αλλά το χρέος. Και το ελληνικό χρέος δεν πρόκειται να αλλάξει σε ενδεχόμενη αλλαγή του νομίσματος γιατί δεν υπάρχει νομικά τρόπος να μετατραπεί σε δραχμές. Επομένως, ακόμη και εάν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, το χρέος της θα παραμείνει σε ευρώ. Αρα, το ένα επιχείρημα επιστροφή στη δραχμή εξουδετερώνεται».

Αντώνης Ρουπακιώτης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Βήμα FM 99,5.

«Ούτε ψευτοηρωισμούς προβάλλουμε, αλλά ούτε και κάποιες προθέσεις υποταγής σε οποιονδήποτε. Εμείς θα υπερασπιστούμε τους όρους της σύμβασης. Αναφερόμαστε στο καθήκον μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία έτσι ώστε να μην την επιβαρύνουμε με νέες επιλογές. Κατά τα άλλα, και η τρόικα θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρχει επιτάχυνση της διοίκησης εάν δεν έχει τη δυνατότητα το υπουργείο να προσλάβει δικαστικούς υπαλλήλους γιατί έχουμε μεγάλες ελλείψεις».

Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Ο διοικητής του ΙΚΑ στον Βήμα FM για την καταβολή των συντάξεων.

«Είμαι κατηγορηματικός. Και αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι εγώ έχω ένα εγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το οποίο δεν παραβιάζεται. Και η αίσθησή μου είναι ότι η πολιτεία και η κυβέρνηση καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Το πρόβλημα των εσόδων υπάρχει».