Διεθνής νευρικότητα

1960: «ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Μολονότι η διεθνής κρίσις, η οποία εδημιουργήθη από τα γεγονότα της Κούβας, το Κονγκό και της καταρρίψεως του ΡΒ-47 φαίνεται ότι εκόπασε διοχετευθείσα εις χείμαρρον λόγων και αντεγκλήσεων εντός και εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα να απομακρυνθή ο κίνδυνος διεθνούς συγκρούσεως, μία περίεργος νευρικότης παρατηρείται εις την ηγεσίαν του δυτικού κόσμου, η οποία εκδηλούται δι’ αλλεπαλλήλων συσκέψεων και διαρροής πληροφοριών περί επικείμενης εκδηλώσεως νέων σοβιετικών πρωτοβουλιών, εις την Ασίαν και την Ευρώπην». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Τα «παιδιά» των αποστατών

1965: «Ενα πρωτοφανές σκάνδαλο με ήρωα τον αυλικό πρωθυπουργό κ. Νόβα αναστάτωσε τις μέρες αυτές την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Μέσα στον σάλο της εθνικής κρίσεως, ο «πρωθυπουργός», πριν ακόμη εμφανισθεί στη Βουλή και πάρει… ψήφο εμπιστοσύνης, πρόλαβε – τέσσερις μέρες μετά την ορκωμοσία του – να διορίση, με μισθό 17.000 περίπου δραχμών τον μήνα, τον συντοπίτη του και κατ’ άλλους κομματάρχη του κ. Θ. Παπαναστασίου σαν ειδικό σύμβουλο στην ΥΠΑ και για τρία χρόνια». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Γυρίζουν οι εξόριστοι

1974: «Ελεύθεροι μετά από 200 ημέρες εγκλεισμού στο στρατόπεδο της Γυάρου, οι 44 κρατούμενοι πάτησαν χθες το πόδι τους στην Αττική και βρέθηκαν στην αγκαλιά των συγγενών και φίλων τους που τους υποδέχθηκαν στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη, με λουλούδια, στεφάνια και θερμές εκδηλώσεις. (…) Εξάλλου επέστρεψαν από το εξωτερικό και οι καθηγητές κ. Γ.Α. Μαγκάκης και Δ.Θ. Τσάτσος». («ΤΑ ΝΕΑ»)