Τις ημέρες ραστώνης και ακινησίας του καλοκαιριού έρχεται να ταράξει την ηρεμία ένας Ωκεανός. Στα μουσικά χωράφια όλοι οι δρόμοι αυτή τη στιγμή οδηγούν στον Φρανκ Οσιαν (Ωκεανός, στα ελληνικά) που με το πρώτο κανονικό άλμπουμ του «Orange Channel» επιβεβαιώνει αυτό που είχαμε υποψιαστεί από το mixtape που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες. Πως έχει τη σόουλ ψυχή που αναζητούσε το hip-hop και πως είναι στ’ αλήθεια ένας μελωδός ράπερ στον οποίο ο Mάρβιν Γκέι θα έδινε τις ευλογίες του και ο Πρινς θα χαιρόταν να κάνει μαζί του παρέα.

Ο Φρανκ Οσιαν είναι ο Φρανκ Σινάτρα του hip-hop – ή περίπου κάτι τέτοιο – με τη διαφορά πως όσο φροντίζει το φίνο «κοστουμάκι» του κομψευόμενου τραγουδιστή άλλο τόσο προσέχει σαν κόρη οφθαλμού την άλλη πλευρά του, το αλήτικο στυλ του δρόμου – και στη μουσική του μια «πειραγμένη» παραγωγή.

Υπήρχε κάτι στον αέρα. Είκοσι τέσσερα χρόνια πριν, γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη, του Ντόκτορ Τζον και του Αντρέ 3000. Στη συνέχεια ήρθε ο τυφώνας Κατρίνα που μούσκεψε το στούντιο ώς το τελευταίο κουμπί της κονσόλας. Ο Φρανκ (ώς τότε Λόνι Μπρο) μαζεύει τα απαραίτητα και φεύγει για Λος Αντζελες όπου συναντά τη «συμμορία» των τρελαμένων του hip-hop, τους Odd Future με το όνομα – επιπλέον και τη χάρη.

Κολλάει μαζί τους και γράφει κομμάτια. Για εκείνους, για τον ίδιο για και κάτι άλλους: την Μπιγιονσέ, τον Τζάστιν Μπίμπερ – και πολύ γρήγορα στους θαυμαστές του δηλώνονται ο Nτίνι, ο Λούπε Φιάσκο, ο Κάνιε Γουέστ. Ερχεται το συμβόλαιο με την Def Jam ενώ ο indie («ανεξάρτητος») εαυτός του χαίρεται δίνοντας δωρεάν το «Nostalgia Ultra» (mixtape) που ενθουσιάζει το κοινό (και κυρίως τους bloggers).

Πάνω σε ένα αφράτο χαλί από μελωδίες και αργόσυρτους ρυθμούς γλιστράει με φιγούρες, πλάθει ιστορίες για ανεκπλήρωτους έρωτες και δηλώνει αυτό: ο πρώτος του έρωτας ήταν ένας συμμαθητής του, κάτι που κάνει πιο πολύ εντύπωση στον «μάτσο» κόσμο των ράπερ. Εν ολίγοις, ο Φράνκι έχει πλημμυρίσει την ποπ σκηνή. Αλλοι θέλουν θέα στον Ωκεανό, άλλοι καλή θέση να τον ακούνε.