Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο ΚΚΕ. Αλλά έχω εντυπωσιαστεί από την αυτοκριτική του. Αναφέρομαι στον πολυσέλιδο απολογισμό της Κεντρικής Επιτροπής του Περισσού για την εκλογική πανωλεθρία της 17ης Ιουνίου. Οπου το ΚΚΕ παραδέχεται τα επικοινωνιακά του κενά και το λάθος του να μη χρησιμοποιήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οπως σημειώνεται, «υποτιμήθηκε ο ρόλος του Διαδικτύου στην πληροφόρηση της νεολαίας, αλλά και ως όργανο επίθεσης στο κόμμα», ενώ η αυτοκριτική της Κεντρικής Επιτροπής στο επίπεδο της προπαγάνδας «αναφέρεται στις μορφές ζωντανής προπαγάνδας που διευκολύνει τον διάλογο, τη συμμετοχή και όχι την παθητική παρακολούθηση των τηλεοπτικών εκπομπών που δεν μπορούν να δώσουν τον πλούτο των θέσεών μας, την τεκμηρίωση, τα κριτήρια».

Θυμίζω ότι το ΚΚΕ διερρήγνυε τα ιμάτιά του προεκλογικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εις το όνομα του Περισσού, δηλώνοντας πως δεν ασχολείται με το «άθλημα». Ας πρόσεχε.

Μέλος

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ γράφτηκε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της καμπάνιας εγγραφής μελών στο νέο σχήμα που αποκτά πλέον η Κουμουνδούρου ως κόμμα. Ο Τσίπρας γράφτηκε στην τοπική οργάνωση Περιστερίου και όχι τυχαία, αφού στη Β’ Αθηνών ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 30%. Πάντως, μου λένε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος που οργανώνεται στις Τοπικές ο ΣΥΡΙΖΑ. Εννοώ ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το σύστημα «τοπικά μέλη πληρώνουν ρεφενέ από την τσέπη τους». Κοινώς, δεν θα πάρουν χρήματα από την Κουμουνδούρου.