Εκκαθαρίσεις σταλινικών στη Μόσχα

1957: «ΜΟΣΧΑ: Ενώ το κύριον θέμα συζητήσεως εις την Σοβιετικήν Ενωσιν είναι η εκδηλωθείσα κρίσις εις τους κόλπους της ανωτάτης ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος, σειρά νέων μέτρων ελήφθησαν χθες, αφορώντα την θέσιν των Μολότωφ, Μαλένκωφ, Σεπίλωφ και Κογκάνοβιτς, οι οποίοι και απηλλάγησαν των καθηκόντων των από τας υψηλάς κυβερνητικάς θέσεις τα οποίας κατείχον… Μαζικαί συσκέψεις στελεχών και συγκεντρώσεις εις τας επιχειρήσεις και τα εργοστάσια συνεκλήθησαν προς συζήτησιν των αλλαγών (…) εις τας επιχειρήσεις της Μόσχας ενεγράφησαν ως ομιληταί 100.000 άτομα, εκ των οποίων έλαβον τον λόγον 60.000». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Τραµπουκισµοί στα Πανεπιστήµια

1962: «Εις πεδίον μάχης μετεβλήθη χθες η αίθουσα της Πανεπιστημιακής Λέσχης όπου έγιναν αι αρχαιρεσίαι διά την ανάδειξιν νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Σ.Π.Α. Αποτέλεσμα της μάχης ήτο να τραυματισθούν 20 φοιτηταί εκ των οποίων σοβαρώτερον ο Δ. Πισιχρόνης και να εκλεγούν δύο διοικητικά συμβούλια, τα οποία τελικώς εκήρυξαν άλληλα παράνομα. Εις νυκτερινάς ανακοινώσεις εκάστη των παρατάξεων αποδίδει τα επεισόδια εις υποκινήσεις οπαδών της ΕΡΕ και της ΕΔΑ». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Μπλόκο στο αυτόµατο διαζύγιο

1972: «Με κανέναν τρόπο η Εκκλησία δεν δέχεται να εφαρμόσει το λεγόμενο «αυτόματο διαζύγιο». Τούτο διεκήρυξε χθες με απόφασή της η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα αυτό. Στο μεταξύ, και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ανεκοίνωνε προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου διαβεβαίωση του πρωθυπουργού κ. Παπαδόπουλου ότι η κυβέρνηση δεν θα πράξη τίποτε επί του θέματος του διαζυγίου «άνευ της συμφώνου γνώμης της Εκκλησίας», έγινε γνωστό ότι το νομοσχέδιο περί διαζυγίου έχει ήδη κατατεθή στη Συμβουλευτική Επιτροπή». («ΤΑ ΝΕΑ»)