Πού να το φανταζότανε ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιούνιο του 1993 που ίδρυε το κόμμα του Πολιτική Ανοιξη ότι θα χρειαζότανε να περάσουν 19 χρόνια και 19 ανοίξεις, για να γίνει τελικά πρωθυπουργός! Και ακόμη πόσο θα κρατήσει αυτή η άνοιξη και αν τελικά δεν επαληθευθεί ο στίχος του Ο. Ελύτη: «Κείνο που σου προσάπτουνε τα χελιδόνια, είναι η άνοιξη που δεν έφερες!».

Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός. Σκεφτείτε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο τρίτος πρωθυπουργός που αναλαμβάνει τα ηνία της Ελλάδας, μετά τον… Γιώργο Α. Παπανδρέου. Αλλά και ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης. Μήπως τελικά παράγουμε περισσότερους πρωθυπουργούς απ’ ό,τι μπορούμε να… καταναλώνουμε;

Ολοκληρώθηκε χθες η σύνθεση της νέας κυβέρνησης! Τώρα είμαστε έτοιμοι για ν’ αρχίσουμε την… αποσύνθεσή της! Παλιά μας τέχνη κόσκινο!..

Η Εφορία έστειλε στον διάσημο αυτόχειρα τραγουδοποιό Νικόλα Ασιμο, που έχει βάλει τέλος στη ζωή του απ’ το 1988, ειδοποίηση να τακτοποιήσει τα φορολογικά του. Κύριοι του υπουργείου Οικονομικών, δεν πιάνετε καλύτερα τους ζωντανούς διά-σημους που σας χρωστάνε και αφήστε τους νεκρούς Α-σιμους!

Ετοιμαστείτε: Ερχονται τα εκκαθαριστικά της Εφορίας! Για να «καθαρίσουν» μια καλή και τελειωτικά όσους έχουν ακόμη επιζήσει.

Η νέα κυβέρνηση έχει 38 μέλη! Καλά Σαράντα!

Σκέπτονται ν’ αλλάξουν το όνομα στο υπουργείο Εργασίας. Μια καλή λύση θα ήταν να μετονομαστεί σε «Υπουργείο Εργασίας και Διά Βίου Ανεργίας!».

Η Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου έχει και Σαμαρά και Καραγκούνη. Οπως και η νέα μας κυβέρνηση έχει επίσης και Σαμαρά και Καραγκούνη! Χθες έπαιζαν ποδόσφαιρο οι Εθνικές Ομάδες Ελλάδας και Γερμανίας με την παρουσία της Ανγκελας Μέρκελ. Αυτή η γυναίκα ηδονίζεται να βλέπει τους Ελληνες να παλεύουν με τους Γερμανούς…

Θέλει ν’ αλλάξει όνομα το ΠΑΣΟΚ. Από «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα» μπορεί να αλλάξει και να γίνει «Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Κίνημα!».

Τελικά εμείς προς το παρόν μένουμε στο ευρώ! Τα παιδιά μας έχουν ήδη μεταναστεύσει!..

Πολλά γράφτηκαν αυτές τις μέρες για τον «φίλο του νεκρού» τον πρώην πολιτικό, που πόζαρε πίσω απ’ τον Αντώνη Σαμαρά το βράδυ στην επινίκια ομιλία του. Είναι λιγότερο γνωστό όμως το πάθημα του πολιτικού που λέγεται ότι μάζευε σταυρούς, ως φίλος του νεκρού, απ’ το Α’ Νεκροταφείο. Γινότανε ένα τηλεοπτικό γύρισμα κηδείας στο νεκροταφείο, και μη γνωρίζοντάς το, ο εν λόγω πολιτικός μπήκε στην ουρά και συνελυπήθη τους ηθοποιούς που υποδύονταν τους τεθλιμμένους συγγενείς!..

Η νέα Βουλή έχει επτά κόμματα. Τα εξής τέσσερα: (αφού τα τρία μετέχουν στην κυβέρνηση) τη Νέα Δημοκρατία!

Οι μικροκαταθέτες ξαναγύρισαν για ακόμη μια φορά τις καταθέσεις τους στις τράπεζες. Αντε να τελειώνουμε πια με αυτό το αστείο γιατί ξεπουπουλιαστήκανε πια τα στρώματα ράβε – ξήλωνε κάθε φορά!..

«Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα

βάλε στα ρούχα σου φωτιά

βάλε στα όργανα φωτιά

να τιναχθεί σαν μαύρο πνεύμα

η τρομερή μας η λαλιά…»

Να λοιπόν που η «τρομερή μας η λαλιά» απ’ το «Ζεϊμπέκικο» του Διονύση Σαββόπουλου, θα γίνει κλασικό κομμάτι για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ο διάσημος γάλλος συνθέτης κλασικής μουσικής Τιερί Πεκού και η πιο μεγάλη εταιρεία κλασικής μουσικής της Ευρώπης «Αρμόνια Μούντι» ζήτησαν απ’ τον Σαββόπουλο τη μουσική του απ’ το «Ζεϊμπέκικο» που είχε τραγουδήσει η Σωτηρία Μπέλλου, για να του δώσουν κλασική μορφή. Βλέπετε, που αν μη τι άλλο, η Ελλάδα εξακολουθεί να εξάγει… τέχνη!