Αύριο, ως γνωστόν, ψηφίζουμε… Και σήμερα 16 Ιουνίου, επίσης ως γνωστόν, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη των οσίων Μνημονίου και Τύχωνος, επισκόπων Αμαθούντος, των θαυματουργών! Και πράγματι μόνον ένας θαυματοποιός όπως ο όσιος Μνημόνιος μπορεί να μας βοηθήσει από αύριο… και ένας όσιος Τύχων να μας φέρει τύχη… Τυχαίο που επικαλούμαστε πλέον τα θαύματα; Δεν νομίζω!

Αλλο τυχαίο (;) γεγονός είναι ότι σήμερα έχει γενέθλια και ο Γιώργος Α. Παπανδρέου (16-6-1952) και επίσης ότι σήμερα γιορτάζεται και η εορτή του πατέρα! Οχι του πατέρα του Γιώργου Α. Παπανδρέου βεβαίως βεβαίως, αλλά του πατέρα γενικώς!

Δεν μας άρεσε που τόσο καιρό κυνηγούσαμε τις… οροθετικές εταίρες στους παράνομους οίκους ανοχής… Να δείτε τι έχει να γίνει από Δευτέρα που θα κυνηγάνε εμάς οι Ευρωπαίοι – οροαρνητικοί -εταίροι, από τους οίκους αξιολόγησης!

Παλιά όλη η Ελλάδα έπαιζε Χρηματιστήριο και όλοι ήξεραν και από κάποιο καλό χαρτί. Αυτές τις ημέρες, όλη η Ελλάδα έπαιζε Δημοσκόπηση και όλοι ήξεραν από κάποιο κρυφό γκάλοπ…

Στη σημερινή Ελλάδα, τρεις είναι οι συνηθέστεροι τρόποι θανάτου. Ή σε σκοτώνουνε ή αυτοκτονείς ή πας από έλλειψη φαρμάκων..! Διαλέγετε και παίρνετε!

Πριν τρεις μέρες, άγνωστοι έκλεψαν την προτομή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη από την κεντρική πλατεία του χωριού Μεσούντα της Αρτας. Η προτομή ήταν μπρούντζινη διαστάσεων 50Χ50 και το πιθανότερο είναι οι κλέφτες να θέλουν να την πουλήσουν για τον μπρούντζο της. Πριν 67 χρόνια, το τάγμα των εθνοφυλάκων που καταδίωκε τον Αρη αποκεφάλισε το πτώμα του και κρέμασε το κεφάλι του σε κεντρική πλατεία. Τότε το 1945 τον αποκεφάλισαν για τις ιδέες του… Σήμερα αποκεφάλισαν την προτομή του για να την λειώσουν και να την πουλήσουν. Οι ιδέες δεν πουλάνε πια!

Πάντως κρίμα που η προεκλογική περίοδος δεν κράτησε περισσότερο. Το τι άπλυτα βγήκαν στην φόρα… το τι χαρακτήρες αποκαλύφθηκαν… το τι μάσκες πέσανε… το τι πρόσωπα ξεμπροστιάστηκαν… το τι ψέματα αποκαλύφθηκαν δεν λέγεται. Λίγο να κρατούσε ακόμη η προεκλογική περίοδος, δεν θα έμενε τίποτα και κανένας όρθιος!

Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκανε προχθές άλμα 10,12% με μοχλό τις τράπεζες στο +18%! Ετσι γίνεται και στις πισίνες: Οταν θέλεις να πέσεις βαθιά, ανεβαίνεις από ψηλά σε αναβατήρα..!

Ο πατέρας του Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτης, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο γιος του μικρός είχε έφεση στον χορό και οι καθηγητές του τον προέτρεπαν να γίνει χορευτής! Τώρα εξηγούνται οι χορευτικές κινήσεις του την ώρα που χαστούκιζε τη Λιάνα Κανέλλη! Στριφογύριζε όπως ο Τζον Τραβόλτα στο «Saturday night fever»..!

Το τελευταίο πιο σύντομο: «Αλλοδαπός κλέφτης μπαίνει στο σπίτι του Κασιδιάρη! Η συνέχει επί της οθόνης…

Βαλερί Τριερβελέρ Vs Σεγκολέν Ρουαγιάλ! Η νυν του Φρανσουά Ολάντ δεν στηρίζει πολιτικά την πρώην του Φρανσουά Ολάντ! Τι μου λέτε για πιάνο και… γαλλικά, ο Δήμος Μούτσης το είχε τραγουδήσει έξοχα πριν χρόνια: «Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες..!».

Αλ. Τσίπρας: «Δεν είναι φετίχ το νόμισμα!». Ναι, καλά… Εχετε δει νόμισμα μέσα σε ψηλοτάκουνες κόκκινες γόβες;

Πάντως δεν έχετε παράπονο. Αυτές τις ημέρες ζήσαμε διακαναλική πτώχευση ιδεών, οραμάτων αλλά και απλής ελληνικής γλώσσας.

Από γκράφιτι, σε τοίχο του Διαδίκτυου, η ρήση του Πλάτωνα, πιο επίκαιρη από ποτέ μετά τις απίστευτες μπουρδολογίες που μεταδιδόντουσαν καθημερινά διακαναλικά: «Γνώμην δύναται να έχουν άπαντες, γνώσιν διά να έχουν γνώμην έχουν;».

Ακολουθεί πολιτική υπόμνηση: Αύριο στις κάλπες ρίχνουμε ψήφους. Δεν ρίχνουμε… κουκιά!