Ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος είναι ο 12ος Πρωθυπουργός της Ελλάδας από τη Μεταπολίτευση. Δηλαδή μέσα σε 38 χρόνια προφθάσαμε ν’ αλλάξουμε 12 πρωθυπουργούς. Για να δούμε, ποιος θα είναι ο… τυχερός 13ος;

Εμεινε από μπαταρία το αυτοκίνητο του νέου Πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία του. Ευτυχώς! Γιατί σε κάποιους παλαιότερους πολιτικούς το αυτοκίνητο ξέμενε μόνο από… μίζα!

Οπως είναι πασίγνωστο, ο Αντι Γουόρχολ είχε πει τη φράση ότι «στο μέλλον όλοι θα μπορούν να γίνουν διάσημοι για 15 λεπτά!». Η Ελλάδα τον ξεπέρασε: απέδειξε ότι στο παρόν όλοι οι Ελληνες μπορούν να γίνουν βουλευτές για… 24 ώρες!

Προτείνω στο Μαξίμου να μπει περιστρεφόμενη πόρτα όπως στα μεγάλα ξενοδοχεία. Οπότε κατευθείαν θα μπαίνουν οι νέοι βουλευτές, θα ορκίζονται και θα βγαίνουν πριν κλείσει η πόρτα…

Δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών που θα διαρκέσει μέχρι 26 Μαΐου. Τριακονταήμερο προεκλογικών προσφορών κήρυξε ο Πολιτικός Σύλλογος Ελλάδας που θα διαρκέσει μέχρι 17 Ιουνίου (ημέρα των εκλογών).

Πολλά κυκλοφορούν για περιστατικά, που χρυσαυγίτες συνοδεύουν ηλικιωμένους στα ΑΤΜ για να πάρουν τις συντάξεις τους και ότι τους βοηθάνε να περάσουν τον δρόμο. Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως τώρα – από υπερβάλλοντα ζήλο – αρχίζουνε να περνάνε ηλικιωμένους τον δρόμο με τη βία, γιατί δεν θέλουνε να περάσουν.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Το ΠΑΣΟΚ έγινε μουσείο προς επίσκεψη!». Σύμπτωση; Αυτές τις ημέρες ο νομπελίστας τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ εγκαινίασε στην Κωνσταντινούπολη το δικό του μουσείο. Το ονόμασε Το Μουσείο της Αθωότητας. Δεχόμαστε προτάσεις για την ονομασία του μουσείου ΠΑΣΟΚ…

Μπεεε… Ολα τα αρνάκια που φύγανε, ξαναγυρίζουνε στο μαντρί. Και ο Καστανίδης στο ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα στη ΝΔ και ο Ψωμιάδης και ο Καρατζαφέρης στη ΝΔ επιστρέφουν όλοι. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι!

«Αλέξη χάσαμε!», θα μπορούσε να πει τώρα ο Γεράσιμος Αρσένης, που απέτυχε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να αναλάβει πρωθυπουργός. Ακόμη θυμόμαστε που το 1996, όταν έχασε από τον Κώστα Σημίτη, είχε αποδεχθεί την ήττα του μ’ ένα ανέκδοτο που τέλειωνε με τη φράση: «Γιώργο χάσαμε!».

Στο σκαμνί θα κάτσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ο «φτερωτός γιατρός», όπως απεκαλείτο, θα πρέπει να εξηγήσει στη Δικαιοσύνη πώς έκαναν «φτερά!» 51,4 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Να πάμε τουλάχιστον καλά φέτος στη Γιουροβίζιον. Γιατί καλά να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη. Σκέφτεστε όμως συμφορά να μας πετάξουν έξω από τη Γιουροβίζιον…

Κάποιοι λένε ότι ζούμε «ιστορικές στιγμές!». Φοβάμαι ότι στην πραγματικότητα ζούμε «προϊστορικές στιγμές!».

Προχθές Πέμπτη 17 Μαΐου είχαμε τελετές παράδοσης και παραλαβής κυβέρνησης και τελετές παράδοσης και παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας. Αρχαίο πνεύμα αθάνατο αγνέ πατέρα… κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα… όχι μόνο στον δρόμο, στο πάλεμα και στο λιθάρι… αλλά και στον στίβο της πολιτικής.