Τα κουκιά τα μετρήσαμε και τα ξαναμετρήσαμε… Τις καυτές πατάτες τις πήραμε και τις ξαναδώσαμε… Τώρα έχει αρχίσει ο εφιάλτης στην κουζίνα με τα… μαγειρέματα.

Πριν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όλοι οι πολιτικοί κολάκευαν τον λαό για να τους ψηφίσει. Τώρα κολακεύονται μεταξύ τους για να συνεργαστούν και να κυβερνήσουν!..

Στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη και στη ΔΗΜΑΡ ελπίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να βρούνε τον πρωθυπουργό για τον πολυπόθητο σχηματισμό κυβέρνησης. Ούτε στον Αγιο Φανούριο να είχανε κάνει τάμα… Α! Σημειωτέον, το πλήρες όνομα του κ. Κουβέλη είναι Φώτιος – Φανούριος Κουβέλης! Τυχαίο;

Αμάν πια με αυτήν τη διερευνητική εντολή, πάει κι έρχεται απ’ τον έναν στον άλλο. Και καθένας που την παίρνει, την πάει και τη συστήνει να την πάρουν και οι άλλοι. Με τόσους που θα έχει πάει στο τέλος, αν δεν παίρνει προφυλάξεις, τη βλέπω να καταντάει κατηγορούμενη… οροθετική!

Κίτσος: Τασούλα μ’… είσ’… για μια διερευνητική εντολή; Τασούλα: Α! Εσύ έχεις ξεφύγ’ τελείως… (Θα μπορούσε να είναι η νέα διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας!). Τράτζικ!

Ο δικομματισμός πέθανε! Ο τρι-το-κομματισμός έρχεται!

Πάντως, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί ήδη να καταχωριστεί στη λίστα εκείνη των σημαντικών Ελλήνων που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα: έχουν γίνει γνωστοί και μόνο με το μικρό τους όνομα: ο Ανδρέας, η Μελίνα, ο Μάνος, ο Μίκης, η Αλίκη και τώρα ο… Αλέξης!

Η πανσέληνος της περασμένης Κυριακής έφερε τη Γη πολύ κοντά με τη Σελήνη! Και όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα στην πιο μακρινή απόσταση μεταξύ τους!

Από γκραφίτι σε τοίχο στην Πλατεία Κουμουνδούρου: «Ναζί κανείς ή να μη Ναζί!». Καημένε Σαίξπηρ…

Νέοι πολιτικοί (;) με φουσκωμένους δικέφαλους και τρικέφαλους! Μόνο που αυτό που χρειάζεται η πολιτική είναι… εγκέφαλους!

«Εγέρθητι». Προστακτική του αορίστου της παθητικής φωνής του ρήματος εγείρω. Αυτήν την προστακτική θα την ακούμε συχνά πλέον αν δεν εγερθούμε και μείνουμε παθητικοί!

Πρώτα είχαμε την πράσινη πολυκατοικία, τη γαλάζια, την κόκκινη πολυκατοικία… Μόνο που τώρα, αν θέλουμε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας πολλών κομμάτων, θα πρέπει να μιλάμε όχι για πολυκατοικίες αλλά για ουρανοξύστες!

Είμαστε πάλι σε προεκλογική… περίοδο. Τελικά οι εκλογές τελευταία έχουν γίνει σαν την έμμηνο ρύση. Ερχονται κάθε μήνα!