Ενα είναι βέβαιο: αν ζούσε στη σημερινή Ελλάδα ο Χριστός, δεν θα περίμενε να τον σταυρώσουν. Θα… αυτοκτονούσε…

Στα περισσότερα Μέσα δεν αναφέρεται με το όνομά του. Τα επίθετα ο αυτόχειρας, ο 77χρονος, ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, ο απελπισμένος γέροντας τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. Κι όμως ήταν μια αυτοκτονία με ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Χριστούλας!

Αυτό που είναι το τραγικό στην περίπτωση αυτή, είναι ότι κανείς πολιτικός δεν ανέλαβε την ευθύνη για την αυτοκτονία. Αντίθετα, βγήκαν όλοι με δηλώσεις να προβληθούν, να ψηφοθηρεύσουν και να εκδηλώσουν με βαρύγδουπες εκφράσεις την οδύνη και τον σπαραγμό τους… Ελεος.

Απίστευτο: το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας από όπου μιλάει στον ελληνικό λαό, κοσμούν βιβλιοθήκες με… σημαντικά δερματόδετα βιβλία. Ομως τα βιβλία αυτά είναι ψεύτικα! Μαϊμούδες! Υπάρχει μόνον η ράχη τους και από μέσα κρύβεται ένα εντελώς κενό ντοσιέ. Το ίδιο όπως μαθαίνουμε, συμβαίνει και με αρκετές βιβλιοθήκες που κοσμούν το εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι Πακιστανοί έχουν γίνει εξπέρ στις τσάντες-μαϊμούδες και οι Ελληνες στα βιβλία-μαϊμούδες!

Προχθές Πέμπτη άρχισε το πασχαλινό ωράριο για τα μαγαζιά. Ακολούθησε η Σταύρωση και η Ταφή. Για Ανάσταση της αγοράς… ούτε λόγος!

Ουρές απελπισμένων, δεν υπάρχουν μόνον στα συσσίτια των απόρων. Υπάρχουν αυτόν τον καιρό και σχεδόν σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Εκεί συνωστίζονται απ’ τη μια οι ουρές για την πληρωμή για το χαράτσι και απ’ την άλλη οι ουρές για την επανασύνδεση με τη ΔΕΗ εκείνων που είχαν συνδεθεί με ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος, με το γνωστό σκάνδαλο… Φως, περισσότερο φως στις δημόσιες υπηρεσίες, για να μην ποδοπατούνται οι πολίτες!

Σκόνη απ’ τη Σαχάρα. Η μετεωρολογική υπηρεσία βλέπει για τις επόμενες μέρες να μεταφέρεται στη χώρα μας κύμα αφρικανικής σκόνης! Ερημος η Ελλάδα. Και χωρίς οάσεις!

Μυστηριώδης θάνατος του γάλλου ακαδημαϊκού Ρισάρ Ντεκουέν, που βρέθηκε γυμνός σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Μανχάταν. Μυστήριο με αυτούς τους σημαίνοντες Γάλλους μόλις βρεθούν σε ξενοδοχεία της Αμερικής. Ή τους συλλαμβάνουν για ερωτικές βιαιοπραγίες όπως Ντομινίκ Στρος-Καν ή τους βρίσκουν γυμνούς – νεκρούς μ’ ένα πέπλο μυστηρίου από πάνω τους.

Πολλοί αναρωτήθηκαν για την ασφάλεια του γραφείου του κ. Σημίτη που έγινε για άλλη μια φορά στόχος εμπρησμού με γκαζάκια. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μετά την προηγούμενη έκρηξη με γκαζάκια, του αφαιρέθηκε οι αστυνομική φύλαξη και ανέθεσαν τη φύλαξη του γραφείου του τέως πρωθυπουργού στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του!..

Αυτό το Πάσχα, απ’ τη μια θα κυνηγάμε τις ελληνοποιήσεις στα αρνιά Βουλγαρίας και απ’ την άλλη, τις ελληνοποιήσεις στα… αυγά Τουρκίας!

Η δημοσιογραφική ερώτηση της εβδομάδας: νεαρός ρεπόρτερ ρωτάει τον περιπτερά έξω απ’ το σπίτι του τραγικού αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα.

Κάπνιζε πολύ ο κ. Μάκης;

– Οχι! Οχι! Κάπνιζε απόλυτα ελεγχόμενα, απάντησε ο περιπτεράς!

Γιάφκα στη Λούτσα! Πάει, χάλασαν και οι τρομοκράτες. Μετακόμισαν απ’ τα Εξάρχεια στις παραλίες!..

Γελούσαμε κάποτε με το «αλβανός τουρίστας». Να δείτε φέτος τι γέλια θα κάνουνε στην Αλβανία με το… «έλληνας τουρίστας!».

Το περασμένο Σάββατο κλείσαμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα, για να γιορτάσουμε την «Ωρα της Γης 2012»! Εκτοτε, δεν τα ξανανοίξαμε για… οικονομία!