Υδροχόος

(20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου). Η Πανσέληνος στο απέναντί σας ζώδιο του Λέοντα επηρεάζει έντονα το γενικό κλίμα, ζητώντας σας σημαντικές διαφοροποιήσεις σε θέματα σχέσεων που θα αυξήσουν τη δύναμή σας. Διαχειριστείτε εντάσεις με πρόσωπα εξουσίας που αισθάνεστε πως σας καταπιέζουν με τέτοιον τρόπο ώστε να αυξηθεί η αυτοδυναμία σας και η ελευθερία σας. Εντονη φόρτιση θα υπάρξει στον ερωτικό τομέα.

Ιχθύες

(19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου). Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα δείχνει ότι σημαντικές και έντονες διαφοροποιήσεις σάς φέρνουν αντιμέτωπους με το πόσο θα συνεχίσετε να παίζετε ρόλους που σας αποδυναμώνουν ή αν θα δείξετε στους άλλους ποιοι πραγματικά είστε, έστω κι αν τους δυσαρεστήσετε. Αυτήν την περίοδο ο εαυτός σας, σας έχει ανάγκη ολόκληρο, ακέραιο, δυνατό και συναισθηματικά σταθερό σε σχέση με τις αποφάσεις και τις επιλογές σας.

Κριός

(21 Μαρτίου – 19 Απριλίου). Η θετική όψη της Πανσελήνου ευνοεί κινήσεις που θα αυξάνουν τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή σας σε κάθε τομέα. Είναι σημαντικό να αναλογιστείτε τι θέλετε πλέον να κρατήσετε στη ζωή σας και τι χρειάζεται να αφήσετε πίσω σας, ώστε να μπορέσετε να εξελιχθείτε. Σημαντικά πρόσωπα που σας στηρίζουν βρίσκονται στο πλευρό σας, αλλά μη βιαστείτε να προβείτε σε οριστικές αποφάσεις με τον κυβερνήτη σας τον Αρη σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία.

Ταύρος

(20 Απριλίου – 20 Μαΐου). Οι δύσκολες όψεις της Πανσελήνου αλλά και του Ηλιου και του Ερμή με το ζώδιό σας, φέρνουν στο προσκήνιο σημαντικά και έντονα ξεκαθαρίσματα. Η αιχμή του δόρατος είναι λάθος ευθύνες που έχετε αναλάβει και σας στερούν την ελευθερία αλλά και την αυτονομία σας. Αυτήν την περίοδο θα χρειαστεί να διαφοροποιηθείτε από σχέσεις και συνεργασίες που δρουν πιεστικά προς εσάς. Αποφύγετε παιχνίδια δύναμης, επιβολής και κυριαρχίας.

Δίδυμοι

(21 Μαΐου – 21 Ιουνίου). Κάποιες θετικές προϋποθέσεις που εμφανίζονται αυτήν την περίοδο, σας ανοίγουν δρόμους με στόχο να αφήσετε πίσω σας επιλογές που σας στερούν τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή σας και σας κάνουν να νιώθετε ανελεύθεροι και καθηλωμένοι. Η ανάγκη να πάρετε τη δύναμη σας πίσω και τη ζωή σας στα χέρια σας πλησιάζει, και θα ευοδωθεί μέσα από λογικές, ρεαλιστικές και ενήλικες αποφάσεις που στηρίζονται στις πραγματικές σας επιθυμίες.

Καρκίνος

(22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου). Η Πανσέληνος στο γειτονικό σας ζώδιο του Λέοντα, έρχεται σήμερα να σας δείξει πως οι ρόλοι στις σχέσεις σας κάθε είδους είναι αρκετά μπερδεμένοι και διαστρεβλωμένοι. Το να σημαίνετε τόσα πολλά για τους άλλους και να έχετε την απαίτηση και αυτοί να σημαίνουν τόσα πολλά για εσάς, περιπλέκει και διαστρεβλώνει τις σχέσεις σας. Αποφασίστε να μείνετε με σταθερότητα στον ρόλο σας, είτε αυτός είναι του παιδιού είτε του γονέα είτε του συντρόφου, χωρίς να επιδιώκετε να είστε όλοι αυτοί οι ρόλοι μαζί.

Λέων

(23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου). Η Πανσέληνος στο ζώδιό σας σε όψη με τον Ηλιο και τον Ερμή στο ζώδιο του Υδροχόου, έρχεται να σας θέσει την αναγκαιότητα σημαντικών διαφοροποιήσεων σε σχέσεις και συνεργασίες. Η τάση σας να μπερδεύετε φιλικές, συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις αλλά και τους ρόλους στην ιεραρχία είναι αυτό που χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε σε κάθε τομέα, ώστε να αφήσετε περιττό βάρος και να ενδυναμωθείτε με πραγματική δύναμη και αγάπη.

Παρθένος

(23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου). Η ανάγκη για αναγνώριση της προσφοράς σας προς τους άλλους, είναι το βασικό θέμα που έχετε να αντιμετωπίσετε αυτήν τη περίοδο. Η τάση σας να δίνετε πολλά και να ζητάτε λίγα, σας έχει φορτίσει μακροπρόθεσμα με οργή, θυμό και μίσος. Το κατά πόσο αξίζετε να πάρετε ώστε να έχετε και το σθένος να το ζητήσετε ευθέως, είναι το σημείο που συναισθηματικά χρειάζεται να ενισχύσετε τον εαυτό σας.

Ζυγός

(24 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου). Σημαντικά ξεκαθαρίσματα πρωτίστως με τον εαυτό σας και δευτερευόντως με τους γύρω σας που αφορούν την αυτοδυναμία σας και την ελευθερία σας φέρνει στο προσκήνιο η Πανσέληνος από το ζώδιο του Λέοντα. Ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέσεις σας σε κάθε τομέα, σας βοηθούν να πάρετε πίσω τη δύναμή σας, αρκεί να δράσετε με σεβασμό και αγάπη προς τον εαυτό σας, έστω κι αν δεν είστε αρεστοί στους άλλους.

Σκορπιός

(24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου). Καταστάσεις σε κάθε τομέα που σας καταπιέζουν, βγαίνουν αυτήν την περίοδο στο φως με την Πανσέληνο αλλά και τον Ηλιο και τον Ερμή σε δύσκολη όψη με το ζώδιό σας. Η αίσθηση ότι έχετε ξεπεράσει ψυχικά τα όρια της αντοχής σας, σας κινεί να ξεκαθαρίσετε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και οικονομικά ζητήματα. Αποφύγετε συγκρούσεις που περιέχουν παιχνίδια εξουσίας και ανακυκλώνουν φαύλους κύκλους δυσλειτουργικής σχέτισης.

Τοξότης

(23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου). Η θετική όψη της Πανσελήνου στο ζώδιό σας, σας ωθεί να πάρετε τη δύναμη στα χέρια σας, ξεκαθαρίζοντας με αυτοπεποίθηση και όχι με οργή τα όρια σας. Αποφύγετε το χάσιμο του μέτρου που θα σας οδηγήσει σε αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά και σε υπερβολές, τόσο στον συναισθηματικό όσο και στον οικονομικό τομέα. Η θετική διάθεση προσώπων με εξουσία προς εσάς, σας βοηθά να επιλύσετε εκκρεμότητες και ζητήματα.

Αιγόκερως

(22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου). Το πόσο είστε διατεθειμένοι να αναλώσετε τον εαυτό σας ώστε να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες των γύρω σας, θα σας απασχολήσει έντονα σήμερα. Η τάση σας να επιφορτίζεστε με ευθύνες που δεν σας αναλογούν, αλλά και το να προσπαθείτε να βάλετε στον «ίσιο δρόμο» ανώριμα και χαοτικά άτομα, σας έχει κουράσει αυτήν την περίοδο. Σημαντικά ξεκαθαρίσματα σε θέματα ιεραρχίας, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό τομέα, σας βοηθούν να βγάλετε βάρος από τις πλάτες σας.