Σε κείμενο του πεζογράφου Βασίλη Βασιλικού με τίτλο «Τα πιάτα που μαγειρεύω», επιχειρείται η εξήγηση της κομψής ιταλικής σιλουέτας: «Για μένα, η καλύτερη κουζίνα, μετά την κινέζικη (αλλά την αυθεντική κινέζικη κι όχι την εξευρωπαϊσμένη, κι υπάρχουν πάμπολλα τέτοια ταπεινά εστιατοριάκια στο Παρίσι που την προσφέρουν) είναι η ιταλική.
Οι Ιταλοί είναι κατά βάση αδύνατοι, ενώ τρών', μεσημέρι και βράδυ, πρώτο, δεύτερο και τρίτο πιάτο. (Το πρώτο είναι το antipasto, το δεύτερο η pasta και το τρίτο το metapasto, δηλαδή κρέας ή ψάρι κ.λπ.). Γιατί; Γιατί το antipasto μπορεί να συνοδεύεται από κριτσίνια, αλλά ψωμί δεν εμφανίζεται στο τραπέζι, παρά μόνο με το τρίτο και τελευταίο πιάτο.
Αγνοούν το βούτυρο κι έχουν, όπως η κρητική κουζίνα, μόνο λάδι. Παχύσαρκο Ιταλό σπάνια να δεις στον δρόμο κι αυτό, αν τύχει, θα είναι μάλλον πρόβλημα μεταβολισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από