Ο «ζωτικός χώρος» των ΗΠΑ
1957: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής ενέκρινε διά ψήφων 24 έναντι 2 το σχέδιο του προέδρου Αϊζενχάουερ περί χρησιμοποιήσεως οικονομικής και, εν ανάγκη, στρατιωτικών δυνάμεων διά την αναχαίτησιν τυχόν Ρωσσικής επιδρομής εις Μέσην Ανατολήν. Η επιτροπή (...) ενέκρινε την εξουσιοδότησιν προς τον πρόεδρον Αϊζενχάουερ να κρατήσει την Ρωσσίαν έξω από την Μέσην Ανατολήν, απαραίτητον διά την ζωήν της Δύσεως και ουδόλως αναγκαίαν διά την ζωήν της Ανατολής». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ο θάνατος του Τσόρτσιλ
1965: «Ο σερ Ουίστων Τσώρτσιλ, ένας από τους µεγαλύτερους άνδρες της σύγχρονης ιστορίας, πέθανε χθες σε ηλικία 90 ετών, ύστερα από δεκαήµερη πάλη µε τον θάνατο και θα ταφή το Σάββατο σαν εθνικός ήρωας της Βρεττανίας (...). Η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε τα δύο νοµοθετικά σώµατα της Βρεττανίας σε ειδική συνεδρίαση σήµερα για την απονοµή τιµών εθνικού ήρωος στον Τσώρτσιλ, πράγµα που έγινε για δύο µόνο Βρεττανούς, τον δούκα του Ουέλλιγκτον, νικητή του Ναπολέοντα, το 1852, και τον Ουίλιαµ Γλάδστωνα το 1898». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Επιτέλους: ειρήνη στο Βιετνάμ
1973: «"Ναρκοθετημένη ειρήνη". Ετσι χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι από τους εδώ διπλωματικούς και πολιτικούς παρατηρητάς τη συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στο Βιετνάμ, που εξήγγειλαν χθες ταυτόχρονα η Ουάσιγκτον, το Ανόι και η Σαϊγκόν και εμονογραφήθη στο Παρίσι (...). Ο ίδιος ο πρόεδρος Νίξον χαρακτήρισε την ειρήνη "εύθραυστη" και δήλωσε ότι "υπάρχουν προβλήματα (...), θα είναι όμως καλό να μην παρασυρθούμε από τα συναισθήματά μας"». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από