Ατύχημα σε αεροπλανοφόρο

1961: «Κατέπλευσεν εις τον Φαληρικόν Ορμον, συνοδευόμενον από 5 αντιτορπιλικά, το μέγα αμερικανικόν αεροπλανοφόρον «Σαρατόγκα» 60.000 τόννων, επί του οποίου εξερράγη χθες πυρκαϊά, με αποτέλεσμα να αποθάνουν εξ ασφυξίας επτά άνδρες και να τραυματισθούν 22, αλλ’ απηγορεύθη η επ’ αυτού άνοδος των δημοσιογράφων. Οι αξιωματικοί του σκάφους ηρνήθησαν να προβούν εις δηλώσεις μετά το δυστύχημα. Το δυστύχημα συνέβη εις το Ιόνιον Πέλαγος και μετεδόθη από όλα τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προεκάλεσε δε ζωηράς συγκινήσεις». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Περιπέτειες της δραχμής

1964: «Νέος κόλαφος κατά της ΕΡΕ. Ο πρωθυπουργός κ. Παρασκευόπουλος εδήλωσε ότι ο νομισματικός τομεύς είναι ο μόνος τομεύς της κοινωνικής ζωής που θα έπρεπε να μείνη έξω από την πολιτική διαμάχη. Αλλά και ο πρώην υπουργός Συντονισμού κ. Γ. Μαύρος σε χθεσινές δηλώσεις του καταγγέλλει τη Δεξιά ότι ωργάνωσε σατανικό σχέδιο δολιοφθοράς του εθνικού νομίσματος υπό το κράτος του πανικού εκ της βεβαίας εκλογικής της συντριβής». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο θάνατος του μοναχογιού…

1973: «Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι από χθες το βράδυ ο πιο φτωχός άνθρωπος του κόσµου: στις 6.57 µ.µ. έχασε τον µονάκριβο γιο του Αλέξανδρο, που πέθανε στο ΚΑΤ, ύστερα από εικοσιτετράωρη δραµατική πάλη µε τον θάνατο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο µεγαλοεφοπλιστής, που αρνήθηκε να αντικρύση τον γιο του νεκρό, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση…». («ΤΑ ΝΕΑ»)