ΥΠΕΡ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου ετάχθη ο Γιώργος Παπανδρέου. Γνωστό. Μέχρι πότε όμως; Λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε κεκλεισμένων των θυρών και ημερομηνία. Κατά την άποψή του, ο Παπαδήμος πρέπει να είναι Πρωθυπουργός ώς το 2013. Λιγότερο γνωστό: δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπανδρέου εκφράζει αυτή την άποψη, απλώς είναι η πρώτη φορά που την ακούνε ελληνικά αυτιά. Μ’ άλλα λόγια, Παπαδήμος και ξερό ψωμί ή, τελοσπάντων, και μπαγιάτικο παντεσπάνι.

ΟΠΩΣ δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπανδρέου ετάχθη υπέρ της λίστας υποψηφίων σε εκλογές. Είναι κάτι που δεν βρίσκει ανταπόκριση στον Αντώνη Σαμαρά – αποδεικνύοντας ότι δεν έχει ούτε τον πειρασμό ούτε την ανάγκη να ελέγξει το κόμμα του στην κάλπη. Είναι επίσης κάτι που κάνει μπαρούτι τους μεγαλοπασόκους. Ιδίως στην Α’ Αθηνών.

Στους δύο,

τρίτος δεν χωρεί…

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΩ ότι αυτή είναι η εκλογική περιφέρεια όπου θα μπορούσε – εκεί έπαιρνε σταυρό – να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου. Εκλέγεται αυτομάτως ως πρώην Πρωθυπουργός. Αυτό θα ήταν κακό μαντάτο για τους πολιτευόμενους στην Α’. Με τα δημοσκοπικά νούμερα που γράφει το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, εκλέγει τρεις στην πρώτη περιφέρεια της χώρας. Η σειρά εκλογής την προηγούμενη φορά ήταν: Κώστας Σκανδαλίδης, Αννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής. Με τον Παπανδρέου στην Α’, εκλέγονται μόνον δύο. Κάντε τα προγνωστικά και κρατήστε την ανάσα σας.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είναι λίγο καψοχέρης σε τέτοια θέματα. Ας πούμε το 2004, όπου ως αρχηγός είχε ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ σε δύο ψηφοδέλτια, επέλεξε τελικά να μπει στη Βουλή ως υποψήφιος στο πράσινο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα; Εμεινε τότε εκτός Βουλής η Εύα Καϊλή.

Το μπλοκάκι

του Παπαδήμου

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ σκέψη, αλλά και οργανωμένη ατζέντα έχει ο Πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος προσήλθε στη σύσκεψη με τους αρχηγούς έχοντας μπροστά του ένα χαρτί όπου είχε καταγεγραμμένη την ατζέντα των θεμάτων, τα οποία ήθελε να συζητήσει. Σε κάποια βρήκε θετική ανταπόκριση. Σε κάποια άλλα όχι.

ΚΟΥΙΖ για πολύ προχωρημένους. Ασχέτως προθέσεων Παπαδήμου για ανασχηματισμό, υπάρχει και ένα επίμονο αίτημα που έρχεται από τη Συγγρού για μια αντικατάσταση στο ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα. Η θέση είναι νευραλγική κι αν έχουμε αλλαγή – κάτι που ώς τώρα δεν έχει συμφωνηθεί – θα συζητηθεί.