Η Δεξιά αρνείται σύνταξη στους αγρότες
1960: «Τυπικούς λόγους επικαλείται η κυβέρνησις αρνούµενη την συνταξιοδότησιν των αγροτών. Χθες ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ροδόπουλος ανεκοίνωσεν ότι κατετέθησαν αι προτάσεις του αρχηγού του Φιλελευθέρου Δηµοκρατικού Κόµµατος κ. Γ. Παπανδρέου και της ΕΔΑ και εδήλωσεν ότι προβάλλει το απαράδεκτον των δύο αυτών προτάσεων διότι, κατά τα άρθρα 24 και 57 του Συντάγµατος, προτάσεις δι' απονοµήν συντάξεων υποβάλλονται µόνον υπό του υπουργού Οικονοµικών µετά γνωµοδότησιν του Ελεγκτικού Συνεδρίου». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ο Κάστρο στη Μόσχα
1964: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο Κουβανός πρωθυπουργός Φιντέλ Κάστρο φθάνει σήµερον εκτάκτως εις Μόσχαν. Η πληροφορία αυτή, µεταδιδοµένη επισήµως από το Σοβιετικόν υπουργείον των Εξωτερικών, προεκάλεσεν εις ολόκληρον τον κόσµον έκπληξιν και ανησυχίαν διότι συνδυάζεται µε πληροφορίας περί αποφασισθείσης υπό του προέδρου Τζόνσον µεταβολής της αµερικανικής πολιτικής επί το σκληρότερον... διορίσας υπουργόν διά τας σχέσεις µε τας χώρας του δυτικού ηµισφαιρίου τον αποπεµφθέντα επί Κέννεντυ κ. Τόµας Μαν, ο οποίος εδήλωσεν ότι αι Ηνωµέναι Πολιτείαι θα συντρίψουν την Κουβανικήν επανάστασιν». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Στα χουντικά στρατοδικεία
1972: «Οκτώ άτομα παραπέμπονται στο Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών με την κατηγορία ότι ανήκουν σε αντικρατική ομάδα, ότι κατείχον και χρησιμοποιούσαν εκρηκτικές ύλες κ.λπ. Οι κατηγορούμενοι είναι μέλη του ΠΑΚ που διευθύνεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι παραπεμπόμενοι είναι οι: Ιωσήφ Βαλυράκης, Ι. Κυριαζής, Σπ. Σπηλιόπουλος, Βασ. Νικολόπουλος, Ι. Χρυσάφης, Ι. Λενέτης και Δ. Κύργιος». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από