# Ο «Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, πιστός στο όμαιμο, ομόγλωσσο και ομόθρησκο των Ελλήνων, συνέβαλε» στην αντιμετώπιση «της παρούσας κρίσης» ως «συγκολλητικός παράγοντας στη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης…». Η γνωστή αυτή φράση των ηγετών έχει στα ιδεολογικά κείμενα του ΛΑΟΣ διαφορετικά συμφραζόμενα. Στο όργανο προβολής ιδεών του κόμματος, το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών Ιων Δραγούμης, συνοδεύεται από θέσεις σχετικές με την οικονομική κρίση που χαρακτηρίζει ακραίος αντιευρωπαϊσμός και έντονη πολεμική διάθεση μαζί με υβριστικές εκφράσεις: από την «παραπαίουσα Ευρώπη» έως τους «οχετούς της παγκοσμιοποίησης» και από «την εξοχότατη κυρία γερμανική αγελάδα» έως «τον εξοχότατο κύριο Γάλλο βάτραχο»…

# Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θέτει το δίλημμα: «εξανδραποδισμός ή επανάσταση»! Ομως, εμείς οι Ελληνες θα ξεπεράσουμε την κρίση, είτε με την Ευρώπη είτε χωρίς αυτήν και «μόνοι μας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η πατριωτική βεβαιότητα (θα την ξεπεράσουμε ακόμα κι αν γίνει η Ευρώπη «σωρός ευρωερειπίων») στηρίζεται στη θρησκευτική μας παράδοση: «Εμείς έχουμε γαλουχηθεί μέσα από τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας με το «πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται». Γι’ αυτό (sic) κι εμείς, με Ευρώπη ή χωρίς Ευρώπη, μαζί σας ή μόνοι μας, θα βρούμε τον δρόμο μας». Θα τον βρούμε επειδή θα αναπτύξουμε την οικονομία μας και: «Θα ελληνοποιήσουμε και πάλι (sic) την Ελλάδα».
# Πέρα από όλα τα ανησυχητικά τούτα, το κυριολεκτικά απειλητικό είναι οι προβλέψεις για την πολιτική. Συνέβαλε ο ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, όμως δεν σκοπεύει, λέει, να περιοριστεί σε αυτό. Εάν δεν επιτευχθεί η «διάσωση», όπως εκείνος την πρεσβεύει, τότε το εν λόγω κόμμα αναγγέλλει ότι «θα επωμισθεί» τη σωτηρία μας: «Συνέβαλε» στη «μεταβατική κυβέρνηση» διότι «αυτήν την πατρίδα… οφείλουμε να την παραδώσουμε όρθια, αξιοπρεπή και υπερήφανη. Διαφορετικά (sic), ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντί του συγκολλητικού παράγοντος που είναι σήμερα, θα επωμισθεί τον ρόλο του πυροκροτητή των εξελίξεων, πιστός στην ιστορική του αποστολή για τη διάσωση, ανάταξη και κάθαρση του δικού μας Εθνους».