Σκάνδαλα που έμειναν στην Ιστορία

1963: «Αδύνατος κατέστη η υπεράσπισις της υποθέσεως του δευτέρου Διυλιστηρίου από την Κυβέρνησιν. Ούτω, μετά την χθεσινήν συζήτησιν εις την Βουλήν, κατεδείχθη σαφώς ότι διά της συμβάσεως η Κυβέρνησις παρεχώρησεν ένα μονοπωλιακόν δικαίωμα, εξασφαλίζον κολοσσιαία κέρδη, εις τον ανάδοχον επί μακράν σειράν ετών. Απεδείχθη πλήρως ότι διά της συμβάσεως αγοράζομεν 4 δολλάρια ακριβώτερα τον τόννον του αργού πετρελαίου από τας διεθνείς τιμάς». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Η χούντα ελευθερώνει… το ηλεκτρικό ρεύµα

1968: «Ηρθησαν από χθες όλοι οι επιβληθέντες προ διμήνου περιορισμοί λόγω ανομβρίας εις την κατανάλωσιν ηλεκτρικού ρεύματος. Σχετικώς ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Κυπραίος έκανε την ακόλουθον δήλωσιν: «λόγω των προσφάτων ισχυρών και συνεχών βροχοπτώσεων, απεκατεστάθη σχετικώς ικανοποιητική αποταμίευσις εις τας τεχνητάς λίμνας των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ. Κατόπιν τούτου ευρίσκομαι εις την ευχάριστον θέσιν να ανακοινώσω ότι αίρονται από σήμερον άπαντες οι επιβληθέντες περιορισμοί»». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Βουλευτής µε όπλα

1976: «Ο κ. Σ. Γκίκας, υπουργός Δημοσίας Τάξεως μέχρι προ ολίγων ημερών, «κάτι ήξερε για τα όπλα» που βρέθηκαν να έχη σε κρυψώνα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Σαββούρας. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο βουλευτής – σε αποκλειστική συνέντευξή του προς «ΤΑ ΝΕΑ» – προσθέτοντας, μάλιστα, ότι με τον τέως υπουργό είχε ευρύτερη «συνεργασία». (…) Παράλληλα εγνώσθη ότι ο κ. Σαββούρας θα τιμωρηθή με την ποινή της οριστικής διαγραφής από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. (…) Οι Αρχές Ασφαλείας ασχολούνται από καιρό με πληροφορίες ότι φιλοχουντικοί αλλά και φιλομοναρχικοί φέρνουν όπλα από το εξωτερικό. (…)». («ΤΑ ΝΕΑ»)