Βάσανα του ευρωκομμουνισμού

1957: «ΡΩΜΗ: Το Κομμουνιστικόν Κόμμα της Ιταλίας, το μεγαλύτερον της Δυτικής Ευρώπης και το μόνο που διατηρεί ακόμη κάποιαν επαφήν με την κομμουνιστικήν αριστεράν, περνά σήμερα μια σοβαρώτατη κρίση, που άρχισε με τις αποκαλύψεις του 20ού Συνεδρίου και επεκτάθη από τα γεγονότα της Πολωνίας και της Ουγγαρίας. Πάντως ο ηγέτης του Παλμίρο Τολιάτι, μέλος του κόμματος από την ίδρυσή του το 1921, διατηρεί ακόμη απόλυτον έλεγχο επί των στελεχών». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Τραγωδία σε γήπεδο

1974: «ΛΟΝΔΙΝΟ: Η Βρεταννία θρηνεί τα 66 θύματα της τραγωδίας της Γλασκώβης και από κάθε πλευρά ζητείται η διεξαγωγή αυστηρού ελέγχου σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρωθυπουργός κ. Χηθ απηύθυναν συλλυπητήρια μηνύματα στις οικογένειες των 66 νεκρών φιλάθλων, ενώ διεξάγονται ανακρίσεις. Εκτός από τους 66 νεκρούς υπάρχουν και 108 τραυματίες. (…) Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Σέλτικ» και «Ρέιντζερς» (…) όταν ένα κιγκλίδωμα της γιγαντιαίας εξέδρας του γηπέδου της Γλασκώβης υπεχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 10 και πλέον μέτρων στο τσιμεντένιο δάπεδο εκατοντάδες νεαροί θεατές ηλικίας 20-25 ετών». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Κάποιοι δεν τις ήθελαν

1964: «Αμετάκλητος είναι η απόφασις της Κυβερνήσεως ότι αι εκλογαί θα διενεργηθούν οπωσδήποτε την ορισθείσαν ευθύς εξ αρχής ημερομηνίαν, ήτοι την 16ην Φεβρουαρίου. Τούτο ετονίσθη και σήμερον την πρωίαν κατηγορηματικώς από κυβερνητικήν πηγήν, η οποία επανέλαβεν δήλωσιν του πρωθυπουργού κ. Ι. Παρασκευόπουλου, ότι δεν υπάρχει περίπτωσις ούτε αναβολής των εκλογών, έστω και κατά μίαν εβδομάδα, αλλά ούτε και επίσπευσης. Αύται θα διενεργηθούν την 16ην Φεβρουαρίου». («ΤΑ ΝΕΑ»)