Αγαπητή Φοίβη,

Σήμερα αρχίζω και βλέπω τα κοινά σημεία δυο σύγχρονων «Ελλήνων» που έφτασαν στον Κορυδαλλό. Και οι δυο άρχισαν την «καριέρα» τους ως ακροδεξιοί, ο ένας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου (καταδίδοντας έγκλειστους φοιτητές), ο άλλος στην Κύπρο με το κόμμα του αδελφού του.

Και οι δυο συνέχισαν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες αδιαφανώς. Ο ένας εισάγοντας λαθραίο χρυσό, υπερτιμολογώντας έργα προπονητηρίου και «απολαμβάνοντας» τα τηλεοπτικά δικαιώματα ομάδας, ο άλλος, με τη βοήθεια πολιτικών, ανταλλάσσοντας νερά λίμνης (όχι ιαματικά ή ανθρακούχα) με ακίνητα «φιλέτα» σε πολύ χαμηλές τιμές, τα οποία μεταπουλούσε σε κύπριους αδελφούς σε τιμές αρκετά υψηλότερες.

Και οι δυο αναζητήθηκαν από τη Δικαιοσύνη. Ο ένας έκανε τον άρρωστο (ο γιατρός που του έδινε ψευδείς βεβαιώσεις τιμωρήθηκε;), ο άλλος, αφού γύρισε όλη τη Ρωσία και πήρε από αφελείς ένα σωρό χρήμα, όταν κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη για απόδοση ευθυνών, αίφνης αρρώστησε. Βίοι παράλληλοι!

Νίκος Ταπεινός, Πειραιάς

Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, λέει ο σοφός ελληνικός λαός, αγαπητέ Νίκο. Ή τα σύκα σύκα, τη σκάφη σκάφη και την Καρέτα Καρέτα! Ισως και τη Μονάχους Μονάχους. Και τη δικαιοσύνη δικαιοσύνη. Και τη στάχτη στα μάτια στάχτη στα μάτια. Ετσι απέκτησε και ολίγη λάμψη από… διασήμους και σκανδαλώδεις ο Κορυδαλλός, που δεν πρόλαβε να χαρεί τον Λάκη της «μόδας» και των περιστεριώτικων βιοτεχνιών (τον χαίρονται ξανά μόνο τα σκυλάδικα – μάρτυς και η φωτογραφία πάνω). Γιατί έχει γεμίσει με ανώνυμους, άσημους φουκαράδες που τους μπουζουριάζουν για κάτι μικροπταίσματα, την ώρα που οι εγχώριοι μεγαλοκαρχαρίες και μεγαλοφειλέτες κυκλοφορούν – διαρκώς – ελεύθεροι.