Το νέο… παλιό πουλάει

Ρετρό μουσικές, κλασικά κομμάτια και κάτι σε… παλιό. Αυτό φαίνεται να ζητάει το πλατύ κοινό, αν κρίνει κανείς από τις πρωτιές αυτή την εβδομάδα στους καταλόγους επιτυχιών. Στη Νο 1 θέση του billboard για τη χρονιά ολόκληρη βρίσκεται η Adele με το σούπερ επιτυχημένο της «21» στην κορυφή και το vintage/παλιομοδίτικο στυλ στα τραγούδια της, ενώ απέναντι και στο Νο 1 των τραγουδιών ο Μάικλ Μπουμπλέ έχει το άλμπουμ με χριστουγεννιάτικα με το δικό του κλασικό και διασκεδαστικό ύφος. Το παλιό πουλάει, φοριέται από νέους και αρέσει σε νεαρά ακροατήρια.

Μ.Μ.

Αφιέρωμα στη Λουκία

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας το έργο της σκηνοθέτιδος Λουκίας Ρικάκη (φωτογραφία) που έφυγε πρόωρα, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το ντοκιμαντέρ της «Tα λόγια της σιωπής» (παραγωγής 2002). Το ντοκιμαντέρ της Λουκίας Ρικάκη αναφέρεται στη νοηματική γλώσσα. Μέσα από προσωπικές μαρτυρίες καταγράφεται η πραγματικότητα της κοινότητας των κωφών στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Ανθρωποι με προβλήματα ακοής και παιδιά κωφών γονέων διηγούνται καθημερινές εμπειρίες τους, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μεγαλώνοντας ανάμεσα στους δύο κόσμους – των κωφών και των ακουόντων – και μιλούν για τη σχέση τους με τον κόσμο των ακουόντων. Παρακολουθούμε στιγμές από την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων στην οικογένεια, το σχολείο, τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις στιγμές αναψυχής, καθώς και στην επικοινωνία και την έκφρασή τους μέσα από τη νοηματική γλώσσα.

Χ.

Δεν τους ανανέωσαν…

Με αλλαγές στους παρουσιαστές συνεχίζεται η ενημέρωση από την πρωινή ζώνη της ΝΕΤ. Στην Πρωινή Ενημέρωση αντί του Κώστα Αρβανίτη (φωτογραφία), του οποίου η σύμβαση έληξε και δεν ανανεώθηκε, θα είναι πλάι στη Μαριλένα Κατσίμη ο Γιώργος Τερζής. Για τον ίδιο λόγο την εκπομπή Συμβαίνει Τώρα θα παρουσιάζει η Μάριον Μιχελιδάκη (μέχρι την περασμένη Παρασκευή παρουσίαζε η Μαρία Σαράφογλου).

… και πάνε γι’ άλλα

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φέρεται να οδεύει προς τον Antenna. Ο κεντρικός παρουσιαστής των ειδήσεων του Alter έχει θέσει – κατά δήλωσή του – ως καταληκτική ημερομηνία για τις αποφάσεις του την 7η Ιανουαρίου, καθώς έχει δεχθεί πρόταση και από τον Σκάι. Πληροφορίες που έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί αλλά και δεν έχουν διαψευστεί τον θέλουν να μοιράζεται με τη Μαρία Χούκλη το κεντρικό δελτίο του Antenna. Μελετάται ο Ν. Χατζηνικολάου να παρουσιάζει το δελτίο Δευτέρα έως Πέμπτη και η Μαρια Χούκλη Παρασκευή έως Κυριακή. Mε τον Σκάι φέρεται να έχει συμφωνήσει ο Γιώργος Αυτιάς για να αναλάβει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρωινή ενημερωτική εκπομπή το Σαββατοκύριακο. Ο Γιάννης Παπαγιάννης φέρεται πως από το Extra 3 θα μετακινηθεί στον Alpha για να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Το κανάλι της Παιανίας φέρεται να περνά και πάλι στον έλεγχο του Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL αποσύρεται από τη διοίκηση του καναλιού.

Χ.Ν.Ε.Ι.