Η Ελλάδα µπερδεύει τις ΗΠΑ

1958: «ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Εγκυρος διπλωματική πηγή προσκείμενη εις τους αμερικανικούς κύκλους εδήλωσε προς «ΤΑ ΝΕΑ» ότι δεν πρέπει να νομισθή ότι αι πρόσφατοι διακυμάνσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής δεν απετέλεσαν αντικείμενον ιδιαιτέρας μελέτης και προσοχής των αρμοδίων. Η ιδιοτυπία της ελληνικής θέσεως, ως επίσης και αι δυσκολίαι αι δημιουργηθείσαι συνεπεία της τραγικής επιδεινώσεως του Κυπριακού και της επιρροής του επί των ενεργειών και των αποφάσεων της ελληνικής κυβερνήσεως συνεζητήθησαν κατά τη διάρκειαν της συνεδριάσεως της επιτροπής «καθορισμού πολιτικής» η οποία υπάγεται εις το Στέητ Ντηπάρτμεντ». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Χτύπησαν Καραµπέτσος και Καραχάλιος…

1963: «Πρωτοφανή γεγονότα εσημειώθησαν κατά την χθεσινήν συγκέντρωσιν της ΕΔΑ, στην Αθήνα, εισάγοντας επισήμως στον προεκλογικό αγώνα το απαράδεκτον καθεστώς της ωμής αστυνομικής βίας: εκατοντάδες αστυνομικών με επικεφαλής τους κ.κ. Καραμπέτσον και Καραχάλιον, χωρίς προηγουμένως να υπάρξη οιαδήποτε πρόκλησις και ενεργούντες άνευ διαταγής του Εισαγγελέως, επετέθησαν εναντίον των οπαδών της Αριστεράς και ετραυμάτισαν με «κλομπς» 64 πολίτας, εκ των οποίων 25 πολύ σοβαρά». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Προκλητικοί οι βασανιστές

1975: «Ημέρα προκλήσεων, απειλών και ύβρεων προς τους μάρτυρες και αντικομμουνιστικής υστερίας ήταν η χθεσινή 5η ημέρα της δίκης των βασανιστών (φωτογραφία), με αποκορύφωμα τις «δηλώσεις» του Χατζηζήση: «Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι κάναμε και δεν κάναμε» και του Θεοφιλογιαννάκου «Θα βγω έξω και τότε θα τα πούμε»». («ΤΑ ΝΕΑ»)