ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ έχει αποφασίσει να ασχοληθεί η ΝΔ με αιχμή τον βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο. Στο φόντο ο διοικητής του Οργανισμού την πενταετία 2004-2009 Γιώργος Βερναρδάκης. Αποτυχών βουλευτής στη Β' Αθηνών το 2009, ο Βερναρδάκης - παλιά μου τέχνη κόσκινο - είναι αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας. Αρχιτομεάρχης - το βρήκατε - είναι ο Νικολόπουλος που κάνει και τις ερωτήσεις στη Βουλή.
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ του διδύμου Νικολόπουλου - Βερναρδάκη για τον ΟΑΕΔ είναι παράδοξο. Συνήθως ο δράστης δεν επιστρέφει στον χώρο του εγκλήματος. Ας πούμε, στις αρχές του 2009 μονιμοποιήθηκαν περί τα 800 άτομα. Μεταξύ αυτών τρία ανίψια του τότε διοικητή Βερναρδάκη και της συζύγου του, η ιδιαιτέρα του και ο αδελφός της, σύζυγοι άμεσων συνεργατών του, πέντε μετακλητοί υπάλληλοι της γραμματείας του, ο γιος του προέδρου των εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ), σύζυγοι, αδέλφια, ανίψια και παιδιά συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ-ΟΑΕΔ σε όλη την Ελλάδα, ο γιος του προέδρου των συνταξιούχων της ΝΔ και άλλοι.
«ΑΝΘΗΡΑ» είναι και τα οικονομικά στοιχεία. Το 2009 το έλλειμμα χρήσης του ΟΑΕΔ έφθασε τα 600 εκατομμύρια ευρώ για πρώτη φορά έπειτα από 55 χρόνια λειτουργίας. Παρ' όλα αυτά, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009, είκοσι μέρες πριν από τις εκλογές, υπεγράφη σύμβαση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με διαφημιστική εταιρεία για την προβολή του έργου του ΟΑΕΔ. Είναι οι εκλογές στις οποίες πολιτεύθηκε ο Βερναρδάκης. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα μπρος σε αυτό που είχε γίνει το 2006. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ρευστοποιήθηκαν 7.200.000 μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας που κατείχε ο ΟΑΕΔ. Το τίμημα ήταν πολύ χαμηλότερο από την τιμή - στόχο που είχαν θέσει οι σύμβουλοι της κυβέρνησης Καραμανλή - δηλαδή η Citibank και η J.P. Morgan. Επισημαίνονται οι οξύτατες αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Κώστας Πουπάκης της ΔΑΚΕ.
ΑΥΤΑ στο παρελθόν. Στο παρόν εκτυλίσσονται ενώπιον δικαστικών και πειθαρχικών οργάνων τέσσερις υποθέσεις που αφορούν στελέχη της ΝΔ και το γαλάζιο καθεστώς του ΟΑΕΔ. Ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ στη Μαγνησία, βρέθηκε να είναι παράλληλα υπάλληλος του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγνησίας. Ο Σπυρίδων Πλέστης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΑΚΕ στον ΟΑΕΔ, κατηγορείται - κι έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα - ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρόσληψης Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών στον ΟΑΕΔ πλαστογράφησε το πτυχίο της κόρης του για να διευκολύνει την πρόσληψή της. Διπλοθεσίτης σε ΟΑΕΔ και ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ ήταν ο Χρήστος Μητροσύλης, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΑΚΕ. Πέρα από τον πειθαρχικό έλεγχο, έχει παραπεμφθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στον εισαγγελέα. Τέλος, με τη ΝΔ εμφανίζεται να συνδέεται και ο προφυλακισμένος ήδη για υπεξαίρεση 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ Βασίλειος Σίμος. Υπέβαλε διπλά δικαιολογητικά στις τράπεζες.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ - κι άλλα πολλά - δεν είναι άσχετα με τη γαλάζια επιθετικότητα του κατά του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από