Η καµαρίλα του Παλατιού…

1964: «Συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου θα έχη συντόμως ο Βασιλεύς. Αναμένεται ότι ο πρωθυπουργός, εκτός από τη γενικότερη ενημέρωση στα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα, θα ζητήση από τον Ανώτατο Αρχοντα συγκεκριμένα μέτρα για την εκκαθάριση της Αυλής από τους υπευθύνους του πραξικοπήματος της μετονομασίας του Στρατού σε “βασιλικό”. Σημερινές πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι “κυρώσεις”, προς το παρόν τουλάχιστον, θα εντοπισθούν στον αρχηγό του στρατιωτικού οίκου του Βασιλέως κ. Κ. Δόβαν (φωτογραφία), ο οποίος θα απαλλαγή των μέχρι τούδε καθηκόντων του». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο θάνατος του Νάσερ

1970: «ΚΑΪΡΟ: Πέθανε ξαφνικά χθες ο πρόεδρος της Αιγύπτου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ (φωτογραφία), σε ηλικία μόλις 52 ετών. Εκτός από την παγκόσμια συγκίνηση και τη θλίψη στον αραβικό κόσμο, ο θάνατός του γέμισε με αγωνία τον κόσμο για το ποιος θα είναι ο διάδοχός του, με δεδομένη και τη ρευστότητα στον αραβικό κόσμο και γενικά στη Μέση Ανατολή». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Η μακρά πορεία της ισότητας

1976: «Αρχίζει η νομοθεσία μας να προσαρμόζεται στην αρχή της ισότητας των δύο φύλων, που καθιέρωσε το νέο Σύνταγμα του 1975. Τούτο προβλέπεται στο προσχέδιο της τροποποιήσεως των διατάξεων του Αστικού Κώδικα και ειδικότερα του Οικογενειακού Δικαίου, που καταρτίστηκε και παραδόθηκε χθες στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Στεφανάκη (φωτογραφία). Με το προσχέδιο – πρόκειται για ευρύτερη εργασία που θα πρέπει να ολοκληρωθεί ώς το 1982 – προτείνεται ισοτιμία μεταξύ των δύο συζύγων, που θα πρέπει να αποφασίζουν από κοινού για κάθε θέμα του έγγαμου βίου τους, αλλά θα υποχρεώνονται να λαβαίνουν υπ’ όψη τους τις ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας και μητέρας». («ΤΑ ΝΕΑ»)