Επί τέσσερα χρόνια ζούσε στη σκιά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, περιμένοντας να της κάνει πρόταση γάμου. Χωρίς δουλειά, χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο και χωρίς να γνωρίζει ούτε λέξη γαλλικά, το οποίο περιόρισε σημαντικά τον κοινωνικό της κύκλο, η Σαρλίν Ουίτστοκ έμενε όλα αυτά τα χρόνια σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο του Μονακό – και πολύ μακριά από τη γενέτειρά της, τη Νότια Αφρική. Με τον Αλβέρτο δεν εμφανίζονται συχνά μαζί. Οταν όμως τον συνοδεύει, είναι πάντα πρόσχαρη και… σιωπηλή.

Από την πρώτη στιγμή που η Σαρλίν γνώρισε τον πρίγκιπά της, σ’ ένα μίτινγκ κολύμβησης το 2000, ήταν καταδικασμένη να υποστεί τα σχόλια του κόσμου: κουτσομπολιά για τους ερωτικούς δεσμούς του Αλβέρτου και προβλέψεις ότι δεν θα νομιμοποιήσει ποτέ τη σχέση τους. Εκείνη ωστόσο δεν επιχείρησε ποτέ να σχολιάσει τα σενάρια που οργίαζαν και ήθελαν τον καλό της να έχει ήδη δύο παιδιά: το πρώτο με μια αεροσυνοδό από το Τόγκο και το δεύτερο με μια τουρίστρια από την Καλιφόρνια. Αντ’ αυτού, η Σαρλίν περνούσε δημιουργικά τον χρόνο της κολυμπώντας, παίζοντας γκολφ, πηγαίνοντας από δείπνο σε δείπνο και διαβάζοντας ώρες ατελείωτες σ’ ένα καφέ. Οσο πειθαρχημένη υπήρξε στον αθλητισμό – πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, το 2000 έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας τη χώρα της – τόσο αποφασιστική και καρτερική στάθηκε δίπλα στον αγαπημένο της αυτά τα χρόνια.

«Και ζήλειες υπήρξαν και μικροπρέπειες», παρατηρεί η γαλλίδα δημοσιογράφος Στέφανι Μπερν στους «Νιου Γιορκ Τάιμς». «Ο πρίγκιπας ήταν αναποφάσιστος. Κάθε κίνησή της σχολιαζόταν. Ομως εκείνη φαίνεται δυνατή κι έχει αμεσότητα», προσθέτει.

Για όλη αυτή την επιμονή, η Σαρλίν θα αμειφθεί το ερχόμενο Σάββατο. Στις 2 Ιουλίου, μ’ ένα πολύ εντυπωσιακό νυφικό που σχεδίασε για εκείνη ο Τζόρτζιο Αρμάνι, θα γίνει η νέα πριγκίπισσα του Μονακό. Οι εορτασμοί θα κρατήσουν δύο μέρες, αλλά θα έχουν κυρίως τη μορφή πάρτι – ουδεμία σχέση με τη λαμπρότητα του βρετανικού «βασιλικού» γάμου Ουίλιαμ – Κέιτ πριν από δύο μήνες ή ακόμη και των γονιών του Αλβέρτου, του πρίγκιπα Ρενιέ και της αμερικανίδας σταρ του κινηματογράφου Γκρέις Κέλι, το 1956.

Δεν είναι λίγες οι ομοιότητες της Σαρλίν με την Κέιτ – όμορφες, πλην όμως κοινές θνητές που έγιναν αγαπημένο θέμα στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά, αλλά στο τέλος παντρεύτηκαν τον πρίγκιπά τους – αλλά και με την «πριγκίπισσα του λαού». Οπως η Νταϊάνα Σπένσερ, πριν από τρεις δεκαετίες, έτσι και η Σαρλίν είναι πολύ νεώτερη του Αλβέρτου – εκείνος 53, εκείνη 33 – και προτεραιότητά της είναι να δώσει στο μικρό πριγκιπάτο της Κυανής Ακτής έναν διάδοχο. Και όπως ο Κάρολος, έτσι και ο πρίγκιπας του Μονακό πιστεύεται πως έχει και άλλες ερωτικές εκκρεμότητες. Θα είναι λοιπόν ένας ευτυχισμένος γάμος, που θα βασιστεί στην αγάπη και τον αλληλοσεβασμό – είναι το ερώτημα που τίθεται στους κοσμικούς κύκλους – ή στο τέλος θα βασιλεύσουν η θλίψη και η μελαγχολία;