Ρεκόρ σηµείωσαν τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ, µε εισπράξεις 1,06 δισεκατοµµυρίων δολαρίων την περσινή χρονιά. Αύξηση δηλαδή από τα έσοδα της προηγούµενης σεζόν (2009-2010) που ήταν 1,02 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία τα δίνει το Broadway League, το θεατρικό σωµατείο, σηµειώνοντας πως η επιτυχία σε µεγάλο βαθµό οφείλεται στη µεγάλη γκάµα των παραστάσεων, στις σκηνές της Νέας Υόρκης. Σε αυτές παρουσιάστηκαν 42 νέες παραγωγές µέσα στο 2010 – 2011.

Αυξήθηκαν επίσης και οι θεατές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις κατά 3% (έφτασαν τα 12,26 εκατοµµύρια), χάρη στους σταρ του Χόλιγουντ που έπαιξαν σε θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε µεγάλες δηµοφιλείς παραγωγές, όπως το «Lion King» και το «Wicked», που έφεραν πλήθη στις αίθουσες.

Εσοδα είχαν και οι παραγωγοί, τα τελευταία χρόνια, από τα εισιτήρια, τις πρώτες (ακριβές) θέσεις µέχρι και τις θέσεις που δίνονται την τελευταία στιγµή, οι οποίες µπορεί να φτάσουν έως τα 400 δολάρια.

«Συνεπώς δεν είναι τυχαίο που είχαµε την πιο δυνατή σεζόν στην ιστορία µας και ειδικά µέσα στην οικονοµική κρίση, µια σταθερή αύξηση 5% χρόνο µε τον χρόνο στους θεατές», εκτιµούν οι άνθρωποι του θεάτρου στη Νέα Υόρκη. Στο µεταξύ το Μπρόντγουεϊ, ενόψει βραβείων Τόνι, είναι χωρισµένο σε δύο πλευρές – οι αµιγώς θεατρικοί διαµαρτύρονται ότι οι Χολιγουντιανοί τούς κλέβουν τη λάµψη. Στο ήδη λαµπερό Μπρόντγουεϊ.