Στ’ αλήθεια,αυτό που έπαθε ο Στρος-Καν στις ΗΠΑ δεν θα το πάθαινε στην Ευρώπη, όπως λένε µερικοί; Είναι πιο σκληρές οι γυναίκες στις ΗΠΑ, είναι οι νόµοι πιο αυστηροί; Τι εννοούν, ότι στην Ευρώπη οι γυναίκες είναι πιο υποταγµένες ταξικά, πιο υποταγµένες ερωτικά, πιο φοβισµένες να καταγγείλουν επιθέσεις; Είναι πιο συµβιβασµένες µε τον επιθετικό ρόλο του αρσενικού ή απλώς οι Αµερικανές θεωρούν τον εαυτό τους σπουδαιότερο από κάθε Ευρωπαίο;

Κάτι από αυτά, ή όλα µαζί και λίγο ακόµα, υποµονή, βρήκαµε να ασχοληθούµε. Ακόµα κι αν η σύλληψη Στρος-Καν καθυστερήσει ή βάλει σε κίνδυνο τη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, το σκάνδαλο προκαλεί διάφορες θριαµβολογίες στις πιο απίθανες µεριές. Πολλοί αισθάνονται δικαιωµένοι, για κάποιον µυστήριο λόγο. Μάθαµε δε πολλά για την ερωτική συµπεριφορά του Στρος-Καν, πριν καταφέρουµε να µάθουµε τα στοιχειώδη για τις τάσεις που υπερασπιζόταν στο Νοµισµατικό Ταµείο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η ιστορία µπορεί να στοιχίσει στο ελληνικό κράτος την επόµενη δόση του δανείου, πράγµα που µας οδηγεί στο συµπέρασµα ότι η καµαριέρα ενδέχεται να είναι πράκτορας των εχθρών του ελληνισµού. Απορώ πώς δεν σκέφτηκε κανείς κάτι τέτοιο, κι όλες οι συνωµοτικές θεωρίες έβαλαν τον καηµένο τον Σαρκοζί στον νου τους. Ο οποίος ούτως ή άλλως είχε τα δίδυµά του να ασχοληθεί, που ίσως τον έσωζαν από την ξανθή λαίλαπα Λεπέν, την ακαταµάχητη µαντόνα τού δήθεν λάιτ ρατσισµού – εθνικισµού, που βρήκε να φωνάξει µέσα στη σύγχυση ότι κι εκείνης της είχε ριχτεί ο φιλήδονος Στρος-Καν. (Αυτό πάλι…)

Τώρα γιατί τα δίδυµα του Σαρκοζί έχουν πολιτικό βάρος είναι κάτι που ποτέ δεν θα καταλάβω, όπως και το γιατί δεν έχω πληροφορηθεί για την πολιτική του Μπερλουσκόνι ούτε τα µισά από όσα ξέρω για τα σεξουαλικά του όργια και τα λίφτινγκ του. Ας ελπίσουµε τουλάχιστον ότι η αρκετά ηρωική καµαριέρα της Νέας Υόρκης θα επηρεάσει τα ερωτικά θύµατα άλλων πολιτικών αρχηγών για να διευρυνθούν και στην Ευρώπη τα ενδιαφέροντά µας, που τώρα τελευταία έχουν κάπως λιµνάσει.

http://pezotis.blogspot.com/